24. července 2014 • 17:23

Lavička: Malmö? Podobnost s Häckenem tu je, čeká nás těžký soupeř

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podle trenéra Vítězslava Lavičky je soupeř Sparty ve třetím předkole Ligy mistrů Malmö částečně podobný jinému švédskému celku Häckenu, který Pražany loni vyřadil v Evropské lize. Sparťanský kouč po návštěvě středečního utkání Malmö s Ventspilsem očekává náročný dvojzápas. Nicméně věří v úspěch týmu. „Pokud chceme postoupit dál, je třeba takovéhoto soupeře zvládnout,“ tvrdí.



„Některé prvky tam jsou podobné. Mají disciplínu, silové hráče zejména v defenzivě. Určitá podobnost tam v některých herních situacích je, ale herní styl je malinko odlišný," uvedl Lavička na klubovém webu. Häcken vyřadil Spartu v loňském druhém předkole EL po výsledcích 2:2 a 1:0.

Trenér českého mistra společně s asistentem Zdeňkem Svobodou v Lotyšsku sledoval vítězství Malmö nad Ventspilsem 1:0 v odvetě druhého předkola Ligy mistrů.

„V prvních dvaceti minutách hráli domácí Lotyši velmi odhodlaně a vytvořili si několik příležitostí, v nichž byli blízko ke gólu. Jenže Malmö poté, co vstřelilo gól, mělo zápas jasně pod kontrolou. Vývoj hrál pro ně a bylo vidět, že to je zkušené mužstvo, které si postup v klidu pohlídá," řekl Lavička.

Současného lídra švédské ligy považuje za kvalitní tým. „Při rozestavení 4-4-2 disponují urostlými hráči ve středu obrany i v útoku, kde se pohybují Kiese Thelin a Rosenberg. Ti jsou silní v osobních soubojích a velmi dobře vzájemně spolupracují. Na stranách hrají rychlí hráči, naopak střed zálohy utkání s Ventpilsem kontroloval a až na výjimky se nepouštěl do podpory útočné fáze," konstatoval trenér Sparty.

„Podle prvních dojmů nás čeká kvalitní tým, navíc podporovaný svými fanoušky, kteří mu v Lotyšsku vytvořili takřka domácí prostředí. I to může být podstatná věc," přidal Lavička, jehož svěřenci na úvod přivítají Malmö v úterý od 19:30 na Letné.

Doufá, že Sparta přes kvalitu soupeře postoupí do závěrečného play off LM. „Jsme v pozici nasazených. Včerejší zápas ale ukázal, že Malmö svou kvalitu nesporně má a čeká nás nesmírně náročný dvojzápas. Nicméně pokud chceme postoupit dál, je třeba takovéhoto soupeře zvládnout nehledě na to, jakou má kvalitu," upozornil jednapadesátiletý kouč.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud