30. července 2014 • 20:42

3. předkolo LM: Legia nedala dvě penalty, Celtic i tak utrpěl debakl

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Dněpropetrovsku s obráncem Ondřejem Mazuchem v základní sestavě remizovali v úvodním utkání 3. předkola Ligy mistrů s dánským FC Kodaň 0:0. Nevedlo se ani Zenitu Petrohrad, který překvapivě nestačil na Limassol. Ještě hůře dopadl Celtic Glasgow, který inkasoval od Legie čtyři branky, a to ještě domácí zahodili dva pokutové kopy.



Na první vážnější situaci si museli diváci na Olympijském stadionu v Kyjevě počkat až do 36. minuty, kdy Konopljankovu přízemní střelu brankář Andersen pouze vyrazil, Matheus ale z dorážky minul. Na konci poločasu se míč v pokutovém území dostal ke kapitánovi Konopljankovi, který střelu z otočky neumístil mezi tyče.

Druhý poločas začal s několikaminutovým zpožděním poté, co se fanoušci Dněpropetrovsku pustili do potyčky s příznivci dánského celku. Ani druhé dějství nepřineslo větší množství gólových příležitostí. Až v 77. minutě vyslal povedenou střelu z dálky aktivní Konopljanka, gólman ji ale vyrazil na roh. Hosté poprvé vystřelili na bránu v 90. minutě, kdy se hlavou zkoušel prosadit Cornelius, jeho pokus si ale Bojko pohlídal.

Mazuch odehrál celý zápas a obdržel v něm žlutou kartu po faulu na Corneliuse z 22. minuty. Gólman Jan Laštůvka byl připraven na lavičce domácího týmu. Odveta se bude hrát za týden v Dánsku.

Nevedlo se Zenitu Petrohrad, který překvapivě nestačil na kyperský AEL Limassol a prohrál 0:1 Nevedlo se Zenitu Petrohrad, který překvapivě nestačil na kyperský AEL Limassol a prohrál 0:1Foto ČTK

Francouzské Lille zvládlo svůj úvodní zápas na hřišti švýcarského Grashopperu Curych a do odvety půjde s náskokem 2:0. Ve 29. minutě vstřelil první gól Sébastien Corchia, který se trefil k tyči po Mendesově centru. Na začátku druhého poločasu si tito dva hráči vyměnili role. Corchia poslal v pokutovém území přesný pas na Ryana Mendese, jenž upravil na konečných 2:0. Český obránce David Rozehnal do duelu nezasáhl.

Také Tomáš Sivok sledoval vítězství svého Besiktasu 2:1 v Rotterdamu nad Feyenoordem pouze z lavičky. Ve 13. minutě se po rohovém kopu Gülüma hlavou trefil útočník Mustafa Pektemek. Domácí, v jejichž kádru se nachází pouze fotbalisté holandské národnosti, po inkasované brance znervózněli a příliš se jim nedařilo v kombinaci.

V 71. minutě přidal druhý gól tureckého týmu po sprintu přes více než polovinu hřiště Kerim Koyunlu, jeho střelu do brány nešťastně tečoval střídající Boulahrouz. O chvíli později mohl snížit Immers, jeho hlavičku gólman Zengin vytěsnil. Domácí se ale přesto dokázali alespoň jednou prosadit, v páté minutě nastavení v pokutovém území fauloval Ramon a Mitchell te Vrede se z penalty nemýlil.

Celtic schytal čtyřgólový výprask

Celtic Glasgow nestačil ve Varšavě na tamní Legii a prohrál vysoko 1:4. V 8. minutě sice poslal hosty do vedení Callum McGregor, o dvě minuty později ale vyrovnal Miroslav Radovič po Žyrově přihrávce. Oba týmy nadále pokračovaly v ofenzivním snažení a domácí Legia jej dokázala využít v 36. minutě. Prosadil se znovu Radovič, který tak v evropských pohárech v této sezoně vstřelil už pět branek. Těsně před koncem první půle byl navíc vyloučen obránce skotského mistra Efe Ambrose po faulu na Kucharczyka.

Možnost navýšit náskok dostali domácí v 58. minutě, kdy byl v jejich prospěch po faulu Mulgrewa nařízen pokutový kop. Kapitán Legie Vrdoljak jej ale neproměnil. Druhou penaltovou příležitost mohl polský tým dostat o 18 minut později, kdy obránce Celtiku Van Dijk zahrál ve vápně rukou, rozhodčí však situaci nezaregistroval.

Legia se ale přesto probojovala k třetí brance, v 84. minutě se po pasu Radoviče trefil hlavou Michal Žyro. O tři minuty později si mohl Vrdoljak spravit chuť při další penaltě, jeho pokus ale brankář Forster vychytal. Inkasoval však ještě jednou v nastavení, kdy jej překonal střídající Jakub Kosecki. Rodák z Třince Filip Twardzik do zápasu v dresu skotského celku nenastoupil.

Úvodní zápasy 3. předkola fotbalové Ligy mistrů:

Mistrovská část:

FK Aktobe (Kaz.) - Steaua Bukurešť 2:2 (0:1)
Branky: 58. Korobkin, 88. Arzumanjan - 44. Keserü, 79. Prepelita.

Karabach (Ázerb.) - Salcburk 2:1 (1:0)
Branky: 2. Dias, 86. Reynaldo - 77. Leitgeb. ČK: 42. Teli, 88. Reynaldo - 34. Schwegler

Ludogorec Razgrad - Partizan Bělehrad 0:0

HJK Helsinky - APOEL Nikósie 2:2 (2:0)
Branky: 11. a 45.+1 z pen. Savage - 71. De Vincenti, 74. Sheridan. ČK: 49. Kandji (HJK)

Nemistrovská část:
AEL Limassol - Zenit Petrohrad 1:0 (0:0)
Branka: 64. Gikiewicz. ČK: 67. Witsel (Zenit).

Dnipro Dněpropetrovsk - FC Kodaň 0:0
Hráno v Kyjevě.

Standard Lutych - Panathinaikos Atény 0:0

Feyenoord Rotterdam - Besiktas 1:2 (0:1)
Branky: 90.+5 Te Vrede z pen. - 13. Pektemek, 71. Koyunlu

Aalborg (Dán.) - Dinamo Záhřeb 0:1 (0:0)
Branka: 49. Brozovič.

Maribor - Maccabi Tel-Aviv 1:0 (0:0)
Branka: 90.+5 Bohar.

Legia Varšava - Celtic Glasgow 4:1 (2:1)
Branky:
10. a 36. Radovič, 84. Žyro, 90.+1 Kosecki - 8. McGregor. ČK: 44. Ambrose (Celtic).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud