7. května 2015 • 17:52

Guardiola čelí kritice. Schytal to od legend, hádal se s Müllerem

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je zvyklý si o sobě číst pochvalné články až ódy. Jenže po debaklu 0:3 na hřišti Barcelony zažívá trenér Bayernu Mnichov Pep Guardiola mnohem méně příjemné dny. Svěřenci španělského kouče první zápas semifinále LM vůbec nezvládli. A za hlavního viníka byl označen právě Guardiola.



První chybu udělal Guardila už před zápasem. Proti Barceloně totiž vyrukoval s rozestavením se třemi obránci. Výsledek? Domácí si vytvářeli jednu šanci za druhou. Už v 15. minutě se Bayern na pokyn svého kouče raději vrátil ke klasice.

I tak hráli hosté nadále druhé housle. Bayern nestíhal domácí hvězdy, navíc nebyl až na ojedinělou šanci Lewandowského vůbec nebezpečný směrem dopředu. Guardiolova taktika nefungovala.

„Bayern hrál až příliš odvážně,“ všiml si legendární brankář Oliver Kahn. „Vůbec nečekali, že bude hrát Barcelona na dlouhé přihrávky,“ doplnil bývalý reprezentant. Barcelona hrála skutečně přímočařeji než normálně.

A záloha Bayernu absolutně nedokázala reagovat. Obranná čtyřka tak byla často přetížená, souboje jeden na jednoho jsou proti rozeběhlým Messimu či Neymarovi noční můrou. Boateng by mohl vyprávět...

VIDEO | Barcelona doma Bayern znemožnila


„Když Guardiola přebíral Bayern po Heynckesovi, všichni jsme cítili, že to je vysněná práce. Vzal tým, který právě vyhrál trebl (ligu, domácí pohár a Ligu mistrů). Ale neposunul ho na další úroveň. Spíše se zdá, že Bayern udělal krok zpět,“ myslel si expert Sky Sports Jamie Redknapp.

Narážel tím především na Guardiolu bilanci v Lize mistrů. Španělský trenér sice ve svých dvou sezonách vždy došel do semifinále, ovšem tam vyhořel. V minulém ročníku vypadl s Realem Madrid, když doma prohrál 0:4. Tentokrát má sice Bayern ještě teoretickou naději na finále, ale po debaklu 0:3 na Camp Nou tomu už věří málokdo.

Proč střídal Müllera?

Další vlna kritiky se na Guardiolu snesla kvůli střídání v 79. minutě. Bayern tou dobou prohrával 0:1 a v ofenzivě nebyl vůbec nebezpečný. Jenže proč Mario Götze vystřídal zrovna Thomase Müllera, jediného hráče, který snesl přísnější měřítko?

„To střídání nechápu. Müller měl zůstat na hřišti,“ tvrdila legenda Bayernu Franz Beckenbauer. 

Müller se pustil do hádky s Guardiolou Müller se pustil do hádky s GuardiolouFoto twitter.com

A střídání se nelíbilo ani samotnému Müllerovi. Hned za lajnou si to chtěl s Guardiolou vysvětlit. Vznikla z toho hádka, vzteklého hráče dokonce museli uklidňovat členové realizačního týmu.

I to byl důkaz, že Bayern není v ideální pohodě. Jindy chváleného Guardiolu teď čekají hodně perné dny. Pokud mnichovský klub nepředvede v odvetě s Barcelonou zázračný výkon, vyhraje v letošní sezoně „jen“ bundesligu.

To je na hrdé Bavory málo. A první na ráně bude Pep Guardiola. Nejlépe placený trenér světa, kterému vedení splnilo všechna přání. A který zdělil vítěznou mašinu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud