9. prosince 2015 • 15:20

Soumrak týmů z Anglie? Žádný neporazí Barcu, tvrdí ve Španělsku

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úterní vypadnutí Manchesteru United znamená první překvapení v základních skupinách Ligy mistrů. Ostrovní fotbal vydýchává velké zklamání, těžké boje o přežití dnes večer čekají Arsenal i Chelsea. Ztrácí snad anglické celky v mezinárodní konfrontaci potřebné ostří? "Žádný z těch týmů neporazí Barcelonu," tvrdí pro server Goal.com Victor Muňoz, dlouholetý španělský reprezentant a současný trenér.



Anglické kluby zažívají v duelech s evropskou špičkou mizerné časy. Ligu mistrů vyhrála naposledy Chelsea na jaře 2012, poslední tři finále proběhla bez anglické účasti. Důvodů je mnoho, mezi soupeři na mezinárodním poli každopádně celky z nejlepší soutěže světa ztrácí respekt.

"Kdybych byl Barcelonou, chtěl bych se na jaře vyhnout Realu a Bayernu. S nimi se má hrát až ve finále," říká pro server Goal.com Victor Muňoz, bývalý španělský fotbalista trenér, který naposledy vedl Real Zaragoza.

V zápasech s anglickými celky, které až na Manchester City zatím nepostoupily ze skupiny (United vypadli, ve hře jsou Chelsea a Arsenal), takový problém nevidí. "V tuhle chvíli si nemyslím, že by nějaký anglický tým mohl porazit současnou Barcelonu," tvrdí Muňoz. "Nejsilnější je z nich asi Manchester City, ale nemyslím si, že je schopný vyřadit Barcelonu. To samé platí pro týmy z Itálie," dodává.

Barcelona na jaře v osmifinále vyřadila právě Manchester City, ve finále zničila Juventus v poměru 3:1. V probíhajícím ročníku zase doma rozdrtila AS Řím 6:1. "Barcelona je posledním šampionem a znovu největším favoritem," myslí si Muňoz. "Dalšími jsou určitě Real a Bayern. Ten má k Barceloně asi nejblíž," uznává kvalitu německého šampiona.

Oproti zmíněným celkům ty anglické v probíhajícím ročníku ztrácí. Jediným jistým postupujícím ze čtveřice týmů hrající Ligu mistrů je Manchester City, naopak United v hratelné skupině senzačně vypadli a zbývá jim jen jarní účast v Evropské lize. Z anglické Premier League v druhé evropské soutěži účinkují ještě Liverpool a Tottenham, oba si už zajistily postup ze sklupiny.

Nad propastí v Lize mistrů balancují Chelsea a Arsenal. Oba celky musí v dnešních zápasech bodovat, aby se podívaly do jarní vyřazovací fáze. Chelsea doma proti Portu stačí remíza, Arsenal s Petrem Čechem v brance musí na horké řecké půdě proti Olympiakosu Pireus vyhrát a vstřelit minimálně dvě branky.

Wenger žertoval: Nejsem spořivý. Počkejte, až vás někam pozvu
Video se připravuje ...

2510162:gallery:true:true

2510121:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud