8. prosince 2015 • 22:55

Akce snů přinesla obrat. Wolfsburg poslal United z kola ven

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ta akce brala dech i fotbalovým fajnšmekrům v Lize mistrů. Wolfburg v rozhodující bitvě o postup kombinací na jeden dotek rozebral defenzivu Manchesteru United a poslal tým do vedení 2:1. Německý tým nakonec vyhrál 3:2 a v milionářské soutěži jde dál. Tým z Old Trafford musí do Evropské ligy.



O jaké parádě je vlastně řeč? Za stavu 1:1 po necelé půlhodině hry Schürrle přenesl dlouhým pasem míč z levé strany na pravou. Tam se nadechl k parádě Draxler. Obešel jednoho z protivníků, narazil si míč s Krusem a najednou byl sám před gólmanem. Místo střely ale přihrál lépe postavenému Vieirinhovi, který uklízel do prázdné sítě. Euforie na stadionu nebrala konce.

VIDEO: Podívejte se na góly z 1. půle zápasu Wolfsburg - Manchester United

Nebyla to ale jediná ozdoba duelu, v němž se hrálo vabank. Kdo čekal, že se zápas promění v taktickou bitvu, byl vedle. Tenhle duel byl všechno, jen ne nuda. První tutovku spálil domácí Schürrle, když se ocitl za obranou, ale pálil nad. Pak udeřili hosté, když se z křídla po kolmici od Maty prosadil Martial. Červený kotel radostně křepčil. Jenže znáte Němce a německé týmy…

Wolfsburg ukázal, že nepřijme na domácí půdě roli ořezávátka a za tři minuty se těšil z vyrovnání. Rodriguez poslal trestný kop před gólamana DeGeu, Brazilec Naldo dostal od obrany prostor a to mohlo „rudé ďábly“ mrzet, protože uklidil míč neomylně k tyči. Manažer Louis van Gaal se v tu chvíli na lavičce hodně mračil. A to ještě nevěděl, co ho čeká při vedoucí trefě Wolfsburgu.

Juan Mata po souboji upadl na trávník
Juan Mata po souboji upadl na trávník

Nervy byly na obou stranách. Tutovku zazdil Fellaini, jehož hlavičku zlikvidoval gólman domácích, pak pro změnu po další parádě neskóroval Draxler. Pár desítek sekund před poločasem přišla další infarktová situace. Radost „červených“ poté, co míč skončil v síti Wolfsburgu, zastavila konzultace rozhodčích a zdvižený praporek asistenta sudího kvůli ofsajdovému postavení Maty.

Báječné představení obou týmů pokračovalo i o přestávce. Srovnat skóre mohl několikrát Depay, ale buď nemířil přesně, nebo mu radost vzal parádními zákroky gólman Benaglia. I domácí pro změnu stáli několikrát od pojistky vítězství, ale skóre se dlouho neměnilo. Naději dal United až vlastní gól Guilavogua jenž přizvedl nad gólmana hlavičku Fellainiho.

Za pár desítek sekund ale byli „rudí ďáblové“ znovu na kolenou, když se k hlavičce dostal kousek před brankou Naldo a jeho prudký pokus se s tečí bránícího Blinda zastavil až v síti.

V infarktové koncovce, která zvedala fanoušky ze sedadel, se Manchester rval o naději na postup, hráči německého týmu se vrhali do střel a drželi těsné vedení. Ani remíza by nakonec z pohledu United nic neřešila, protože PSV Eindhoven vyhrál ve druhém zápase skupiny nad CSKA Moskva 2:1 a také jde v Lize mistrů dál.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud