11. prosince 2017 • 12:30

Los Ligy mistrů: Basilej dostala Manchester City, Real jde na PSG

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Osmifinálové dvojice pro Ligu mistrů jsou rozdané. Basilej s kapitánem Markem Suchým a brankářskou jedničkou Tomášem Vaclíkem si to rozdá s Manchesterem City, AS Řím s Patrikem Schickem čeká dvojzápas s ukrajinských Šachtarem Doněck. Osmifinále nabídne i vzájemné souboje velkých favoritů - Real Madrid změří síly s PSG, Chelsea s Barcelonou. První zápasy osmifinále se budou hrát 13., 14., 20. a 21. února, odvety se uskuteční 6., 7., 13. a 14. března.



Basilej ve skupině hrála s United a nyní vyzve druhý manchesterský tým City, který s jedenáctibodovým náskokem vede anglickou ligu a v této sezoně prohrál pouze jeden soutěžní zápas. Švýcarský šampion na soupeře z Premier League umí, prohrál s nimi jen čtyři z celkových 14 utkání. V předposledním kole skupiny Basilej i díky zákrokům Vaclíka porazila United 1:0, předtím na Old Traford podlehla 0:3.

Real Madrid, který coby nejúspěšnější klub soutěže usiluje o třináctý celkový triumf a třetí za sebou, vinou druhého místa ve skupině nebyl nasazený a los mu přisoudil dalšího ze spolufavoritů Paris St. Germain. Oba velkokluby se ve vyřazovací části pohárů utkají po dlouhé době - PSG v sezoně 1992/93 vyřadil "Bílý balet" ve čtvrtfinále Poháru UEFA a o ročník později triumfoval francouzský celek také ve stejné fázi Poháru vítězů pohárů.

Velmi těžkého soupeře dostala i Barcelona, které změří síly s úřadující anglickým šampionem Chelsea. Aktuálně třetí celek Premier League je neoblíbeným soupeřem především pro hvězdného útočníka katalánského celku Lionela Messiho , jenž v osmi zápasech nedal "Blues" ani gól. S žádným jiným týmem nemá argentinský fenomén tak špatnou bilanci.

Český reprezentant Schick , který se pomalu začíná prosazovat do sestavy AS Řím, narazí s italským klubem na Šachtar Doněck. Ukrajinský celek vyhrál tři ze čtyř vzájemných zápasů a dobrou formu ukázal i v základní skupině, kde jako první v sezoně dokázal porazit Manchester City.

Osmifinálové dvojice v Lize mistrů

Juventus - Tottenham
Basilej - Manchester City 
Porto - Liverpool 
 Sevilla - Manchester United
 Real Madrid - PSG
 Šachtar Doněck - AS Řím
 Chelsea - Barcelona
 Bayern Mnichov - Besiktas Istanbul

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud