7. ledna 2010 • 14:48

Sportovním ředitelem Plzně je František Mysliveček

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Novým sportovním ředitelem fotbalové Viktorie Plzeň se stal František Mysliveček, kterého disciplinární komise svazu v roce 2005 potrestala za účast v korupční aféře dvouletým zákazem činnosti a stotisícovou pokutou. Na místo obchodního ředitele v západočeském klubu nastoupil Aleš Pangrác. Ten zase na konci roku odešel z postu generálního ředitele v Jablonci.



"František Mysliveček bude fungovat v těsné spolupráci s trenérem Vrbou, v jeho kompetenci však budou také mládežnické týmy," uvedl dnes v tiskovém prohlášení generální ředitel Viktorie Adolf Šádek.

"Aleš Pangrác by měl zefektivnit fungování obchodního úseku s důrazem na starost o partnery a propagaci klubu. Ze spolupráce s oběma jmenovanými mám ty nejlepší pocity, na práci v klubu se těší a já jsem přesvědčen, že nám významně pomohou posunout klub opět o krok dále," dodal Šádek.

Bývalý dlouholetý zkušený funkcionář Mysliveček se tak vrací na prvoligovou scénu, z níž zmizel před pěti lety, kdy mu disciplinární komise uložila dvouletý zákaz činnosti a pokutu.

Mysliveček, který během podzimu už s Plzní spolupracoval externě, se podle verdiktu komise pokoušel v roce 2004 ovlivnit utkání Liberce se Zlínem, když měl kontaktovat rozhodčího Václava Zejdu a delegáta Christose Čanaklise. Ti byli také potrestáni zastavením činnosti a pokutami a liberecký klub pak v tabulce přišel o šest bodů.

Mysliveček, Zejda i Čanaklis později později neuspěli s odvoláním u svazové odvolací komise, přestože na civilní úrovni okresní soud v Liberci v září 2007 a později i tamní krajský soud celou trojici zprostil obžaloby.

Policejní odposlechy byly podle soudu v kauze nasazeny nezákonně, třebaže jiné české soudy je při posuzování korupčních případů uznávaly jako důkazní materiál. Nejvyšší soud však později zase naopak označil rozhodnutí libereckého soudu za porušení zákona, s ústavní stížností neuspěl ani Zejda.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud