Pavel Kalouš
6. srpna 2012 • 12:26

Skácel už týden trénuje se Slavií. Proč mu nenabídnou smlouvu?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po třech letech znovu navlékl „sešívanou“ soupravu a fanouškům Slavie radostí zajiskřilo v očích. Záložník Rudolf Skácel už týden trénuje v Edenu, ale přestup bývalého reprezentanta zatím obě strany vehementně popírají. „Nejednáme s ním,“ tvrdí mluvčí Slavie Soňa Nouzáková. 



Věřil, že bude mít už touto dobou o své budoucnosti jasno, místo toho vytočil číslo slávistického kouče Petra Rady a požádal ho: „Můžu u vás trénovat?“

Záložník Rudolf Skácel, který je i na začátku srpna stále bez angažmá, vyfasoval slávistickou soupravu s číslem 25, jenže stále platí, že v zápase se v ní nejspíš neobjeví.

„Prioritou je pro mě podepsat smlouvu v zahraničí,“ opakuje Skácel.

Ostatně i Slavia bere jeho zapojení do tréninku pouze jako výpomoc své bývalé hvězdě - nikoliv jako součást námluv. „Není to tak, že se Ruda vrací do Slavie. Nejednáme s ním. Jen jsme vyhověli jeho žádosti, aby se tady mohl připravovat,“ říká mluvčí Slavie Soňa Nouzáková.

Skutečně? Současná situace totiž začíná nápadně připomínat Skácelovu anabázi z léta 2009. Tehdy mu v červnu skončila smlouva v anglickém Southamptonu a novou stále nepodepsal. Dva měsíce se připravoval v Hradci, kde vyrůstal, a až v říjnu se jako amatér připojil ke Slavii.

Rudolf SkácelFoto Barbora Reichová SPORT

Za vršovický klub pak sice odehrál pouhých pět zápasů a v zimě odešel do řecké Larissy, fanoušci si ho však i díky hattricku v posledním utkání proti Brnu zamilovali.

Když mu pak letos v červnu skončila smlouva ve skotských Hearts, Skácel se stal volným hráčem a zkraje týdne se znovu objevil v Edenu, slávisté zajásali. „Rudo, vrať se, tým tě potřebuje!“ prosí Skácela a internetové diskuze se rychle plní podobnými vzkazy.

Ofenzivní záložník nemá žádného agenta a nové angažmá si shání sám. Čas mu přitom rychle utíká. Novou smlouvu může sice podepsat do konce srpna, ve většině evropských zemích se však už letní příprava chýlí ke konci.

Proto není zatím jasné, jak dlouho bude Skácel běhat po hřišti v tréninkové výbavě Slavie. „Nevím o tom, že by to mělo být časově ohraničené,“ potvrzuje Nouzáková.

Rudolf SkácelFoto Jaroslav Legner SPORT
Má to však háček. Kromě nezájmu Skácela o návrat do české ligy hovoří proti jeho dohodě se Slavií i nezájem samotného klubu.

„Není vyloučeno, že ještě dojde ke změnám v kádru, ale momentálně máme stop stav. Uvidíme po pátém kole,“ tvrdil před startem sezony sportovní ředitel Slavie Miroslav Držmíšek.

Právě na levém kraji zálohy tlačila v minulé sezoně „sešívané“ bota, jenže v létě si na stejný post přivedli ze Sparty slovenského záložníka Martina Juhara.

Ten má sice stále do ideální formy daleko, navíc je schopný nastoupit i na pravém kraji zálohy, přesto by Skácelův příchod nedával Slavii smysl. Tím spíš, že by jí dost možná v zimě dal znovu sbohem. A posadit Juhara na lavičku kvůli půlročnímu experimentu se stárnoucím Skácelem? To by se Radovi nemuselo vyplatit.

Slávistickým příznivcům tak zbývá jediné. Počkat do pátého kola, jestli obě strany do té doby nezmění názor. „A Bůh ví, jestli tady v té době Skácel ještě bude,“ culí se Nouzáková.

Rudolf Skácel: jaké bude jeho další angažmá?Foto Barbora Reichová (Sport)

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud