Karel Häring
21. října 2012 • 14:41

Horváth a reprezentace? Troufl bych si. Když budou trenky...

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po necelých dvou letech znovu ožívá téma možného návratu Pavla Horvátha do národního týmu. Manažer reprezentace Vladimír Šmicer uvedl, že si dokáže představit kapitána Plzně v mužstvu. Co na to hráč? „Troufl bych si na to,“ prohlásil.



Vladimír Šmicer se nechal slyšet, že by si „uměl Horvátha v týmu představit třeba na krátkodobou výpomoc.“ Řekl to v rozhovoru pro Právo s tím, že tuto variantu společně s trenérem Michalem Bílkem zvažovali.

Co na to sedmatřicetiletý kapitán Viktorie? „Jiras (Petr Jiráček) mi to psal… Nemůžu se k tomu moc vyjádřit. Ale kdyby našli trenky a pozvali mě, tak bych asi šel,“ vtipkoval Horváth po sobotním utkání s Jabloncem (1:1), do kterého nastoupil po zranění a opět předvedl velmi dobrý výkon.

Ve své reakci narážel na hlášku Michala Bílka, který, když se o Horváthově nominaci debatovalo během plzeňské mistrovské sezony 2010/2011, v nadsázce uvedl, že ho nepovolá, protože by na něj nesehnali trenýrky.

Majitel klubu Tomáš Paclík si plácl s Pavlem Horváthem, Plzeň však sahala po výhřeFoto Pavel Mazáč (Sport)

Tvůrce hry Viktorie přiznal, že sice neví, jak by nějaká krátkodobá výpomoc vypadala, ale na otázku, jestli si věří, že by na reprezentační úrovni obstál, prohlásil:

„Nevidím důvod proč ne. Nechci se teď nechat do něčeho tlačit, ale určitě bych si na to troufnul. Když zvládám Evropskou ligu… Ovšem nepřemýšlím nad tím, do dalšího zápasu je dlouhá doba, u mě je složité plánovat, co bude za měsíc. Jsem rád, že jsem překonal zranění a doufám, že budu hlavně zdravý,“ nechal se Horváth slyšet s tím, že děkuje Vladmíru Šmicrovi, že si to „dokáže představit.“

Bývalý záložník Sportingu Lisabon či Galatasaraye Istanbul se v národním týmu objevil naposledy v dubnu 2002 v přípravném duelu v Řecku, kde odehrál devět minut.

Nicméně podle informací Sportu se Horváthovo jméno skloňovalo už před nominací na Maltu a Bulharsko, o jeho povolání měl prý zájem předseda FAČR Miroslav Pelta.

Před Františkem Ševinským ukrývá balon Michal Špit
Před Františkem Ševinským ukrývá balon Michal Špit

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud