11. prosince 2012 • 16:08

Mistr z Liberce hledá stopera. Z Basileje lanaří Radoslava Kováče!

Autor: hp, kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle může být tuzemská přestupová bomba zimy. Obránce Basileje Radoslav Kováč, účastník MS 2006 a EURO 2008, by se mohl vrátit do české ligy. Lanaří ho Liberec. Shání středního obránce, značka nutné! Český šampion potřebuje zpevnit na podzim selhávající defenzivu a rád by získal Radoslava Kováče. Podle informací Sportu už severočeský klub 33letého obránce švýcarské Basileje oslovil.



„Stoper jeho ražení by se nám hodil,“ řekl novopečený sportovní ředitel Liberce Jan Nezmar. Zkušený zadák by se do české ligy rád vrátil, jenže jeho příchod do Liberce by mohl ztroskotat na financích. Bývalý český reprezentant je totiž ve Švýcarsku stále pod smlouvou a není pravděpodobné, že by ho Slovan vyplácel.

Po podzimní části ligy ukončil hráčskou kariéru obránce Jan Nezmar a „zvětšil“ tím díru úřadujícího mistra v defenzivě.

„Hlavně musíme posílit obranu, kde jsme na podzim dělali fatální a pořád se opakující chyby. Jednoznačně bychom chtěli jednoho nebo dva stopery,“ přiznal kouč Liberce Jaroslav Šilhavý, který Štajnera a spol. povede přes bídnou první polovinu soutěže také v jarní části, ve které by Severočeši rádi vylepšili aktuální nelichotivé deváté místo.

Radoslav Kováč v dresu Basileje slaví gól do sítě NeuchateluFoto Reuters

Na podzim Slovan inkasoval na šampiona děsivých 25 branek. I poslední Příbram obdržela méně gólů a horší bylo jen Brno, Jihlava a Ostrava.

„Nejlépe by bylo, kdybychom získali zkušeného stopera typu Latky, byť naší strategií a filozofi í je sázet na mladé hráče.

Myslím však, že mladí fotbalisté vyrůstají kolem těch zkušených, jako tomu bylo v Liberci doteď,“ dodal kouč úřadujících mistrů.


Tyto parametry by Kováč, bývalý hráč Olomouce, pražské Sparty, Spartaku Moskva či anglického West Hamu splňoval. Pro comeback domů navíc hovoří fakt, že třicetinásobný reprezentant na podzim ve švýcarské lize moc nehrál, v základní sestavě nastoupil jen čtyřikrát.

O jeho návratu do Česka se uvažovalo už před rokem, kdy o něho měla zájem Sparta, Kováč se však nakonec rozhodl zůstat pod Alpami.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud