27. března 2013 • 14:50

Stopy přímo od mistra! Stogólový Štajner zvěčnil své nohy

Autor: iSport.cz, hp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Netradiční trofej v podobě otisku svých nohou dostal fotbalista Liberce Jiří Štajner. Bude mu připomínat vstup do Klubu ligových kanonýrů, což dokázal jako 62. fotbalista. Cenu si chce časem umístit doma. "Bude to taková síň slávy. Pověsím tam pár dresů a nějaké plakáty," uvedl šestatřicetiletý fotbalista.



Tahla placka mu bude navždy připomínat, že vstřelil 100 prvoligových gólů! Svým vlastním odhadem jich dal 30 gólů hlavou a 70 nohama. A právě své šlápoty liberecký útočník Jiří Štajner odlil do speciální sádrové hmoty. Na památku vstupu do prestižního Klubu ligových kanonýrů, ve kterém mu patří pořadové číslo 62.

„Konečně bude klid a nebudou se mě po zápasech ptát na to, kdy už ho konečně dám,“ usmíval se Štajner ve „VIPce“ na stadionu U Nisy, kde se před třinácti lety radoval i ze své první trefy do sítě Opavy.  

Liberecký kapitán Jiří Štajner na počest 100. gólu v profesionálním fotbale obtiskl své nohy do speciální sádrové hmoty
Video se připravuje ...

„Studí to víc než před týdnem,“ culil se, když si namazal nohy mastí a zabořil je do mazlavé hmoty. Zatuhnutí trvalo zhruba dvacet minut. „Není to nic nepříjemného, sádra docela rychle tvrdne,“ smál se.

Otisk jeho chodidel totiž vznikal postupně ve třech originálech. Jeden bude prestižní metu připomínat na stadionu U Nisy, druhá u Štajnera doma, kde si chce postupně vybudovat síň slávy. A třetí patří sponzoru Gambrinus ligy, který akci otiskávání nohou stogólových útočníků už tradičně pořádá.   

Těmito nohama Jiří Štajner nastřílel sto ligových gólů
Těmito nohama Jiří Štajner nastřílel sto ligových gólů

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud