8. března 2010 • 02:00

Od těhotné manželky na hřiště. A Žofčák rozhodl

Autor: Marek Bílek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jiní tohle místo moc nemusejí, ale záložník Sparty Igor Žofčák si na strahovský stadion nestěžuje. V posledním podzimním kole na něm skóroval a pomohl k výhře nad Bohemians 1905. Včera na stejném hřišti rozhodl jediným gólem o vítězství Letenských nad Kladnem.



V koncovce se Sparta v duelu s Kladnem trápila. Až do závěru prvního poločasu. To se Kušnír protáhl pokutovým územím a po jeho souboji s kladenským brankářem Tesařem nařídil sudí Makovička penaltu.

Míč si vzal Žofčák, napřáhl a ranou pod břevno skóroval. Žádný jiný gól v duelu nepadl, Sparta tak vyhrála nad Kladnem 1:0.

„Nevím, jestli šlo o penaltový souboj, ale kontakt tam byl. A pak už záleží jen na rozhodčím, jak situaci posoudí,“ poznamenal brankář Kladna Jaroslav Tesař.

Ten při Žofčákově pokutovém kopu neměl šanci, sparťanský záložník ji kopl výtečně. „Nemám dopředu vybraný způsob, jakým penaltu provedu. Tentokrát jsem se rozhodl pro tohle řešení a skončilo to gólem,“ usmíval se Žofčák.

Slovenský záložník se do sestavy Sparty vrátil po krátké pauze. V minulém zápase chyběl, protože jej uvolnil kouč Jozef Chovanec.

„Měl jsem doma rodinné problémy, jsem rád, že to všechno dobře dopadlo,“ sdělil Žočák, jenž trávil čas s těhotnou manželkou, které se před minulým zápasem s Příbramí přitížilo. „Tenhle týden na něm bylo vidět, že se cítí psychicky mnohem lépe,“ potvrdil Chovanec.

Igor Žofčák se raduje s Kamilem Vackem ze vstřelené branky.Foto Barbora Reichová SPORT

Když se Žofčák včera připravoval na utkání, nejprve si ani nevzpomněl, že na Strahově se mu v minulosti střelecky dařilo. Ale v momentě, kdy vstoupil na stadionu do kabiny, tak se mu vše vybavilo. „Poprosil jsem Miloše Lačného, abychom si vyměnili místa.“

Žofčák totiž chtěl v kabině sedět na stejné pozici jako před zápase s Bohemians 1905, kterou teď zabral slovenský útočník. Lačný ihned ochotně souhlasil a svého krajana na místo pustil. A s místem přišel i gól. Stejně jako v duelu s Bohemians 1905...

Navíc se Žofčák výraznou měrou zasloužil o to, že hráči mohli trenéru Chovancovi dát ke včerejšímu jubileu dárek v podobě povinných tří bodů.

„Věděli jsme, že má trenér narozeniny. Ale my bychom samozřejmě chtěli vyhrát i bez ohledu na to,“ usmál se jediný střelec duelu.

Kladenský Ondřej Szabo se snaží zastavit skluzem pronikajícího Igora Žofčáka ze Sparty.
Kladenský Ondřej Szabo se snaží zastavit skluzem pronikajícího Igora Žofčáka ze Sparty.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud