9. března 2010 • 12:07

Pro šlágr kola chyběl přenosový vůz...

Autor: riš
Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velmi atraktivní podívanou nabídl nedělní duel mezi Ostravou a Jabloncem. Viděli ji však jen diváci, kteří byli přítomni na vítkovickém stadionu. Ti televizní měli smůlu. A to i přesto, že Česká televize měla původně v plánu toto utkání vysílat. Ještě před startem jara však úmysl přehodnotila a zařadila do vysílání zápas Slavie s Českými Budějovicemi. Proč?



Už dopředu bylo jasné, že klání Baníku s Jabloncem bude nejzajímavějším zápasem ze všech utkání 18. kola. Česká televize ale nakonec upřednostnila sobotní duel Příbrami s Mladou Boleslaví, který se shodou okolností vůbec neodehrál, a pondělní zápas Slavie s Českými Budějovicemi. Prý proto, že v Ostravě neměla k dispozici přenosový vůz.

„Mohu potvrdit, že Česká televize měla původně v plánu zápas Ostravy s Jabloncem vysílat, a to v pondělním termínu,“ řekl Sportu Ladislav Šticha, tiskový mluvčí České televize.

„Ještě před začátkem jarní části sezony jsme ale byli nuceni udělat změnu. Ukázalo se, že v Ostravě nebudeme mít k dispozici přenosový vůz, který bude – a také byl – ve stejném termínu využit pro jiné natáčení,“ dodal Šticha.

„Tuto informaci nám tlumočil fotbalový svaz, my jsme ji akceptovali. Více jsme se důvody, proč se náš zápas s Jabloncem nevysílá, nezabývali,“ prohlásil Tomáš Trucha, předseda představenstva Baníku Ostrava.

V zákulisí českého fotbalu se ale stále častěji šušká o tom, že některé kluby nejsou nadšeny z toho, že jejich zápasy snímají televizní kamery. Ty totiž mnohdy dokáží velmi detailně rozpoznat omyly rozhodčích. A že některé kluby se snaží uplatnit svůj vliv i směrem k České televizi.

Také v souvislosti s utkáním Baníku s Jabloncem se začaly šířit spekulace o tom, že za zrušením plánovaného přenosu lze najít aktivitu severočeského klubu. Šticha však něco takového absolutně odmítá.

„Můžu vás jednoznačně ubezpečit, že žádný z českých klubů nemá takovou moc, aby dokázal jakýmkoliv způsobem ovlivnit rozhodnutí České televize, který zápas vysílat a který nikoliv,“ prohlásil tiskový mluvčí ČT.

Vstoupit do diskuse
6

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud