10. října 2011 • 15:56

Fanoušci Slavie vykopali hroby trenéru Strakovi, Platilovi a Řebíčkům!

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
18
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

PROTESTY FANOUŠKŮ ZAČALY - Tvrdé jádro příznivců Slavie opět ukázalo, jak hrubě je nespokojeno se současnou situací v klubu. V noci na sobotu dokonce ztvárnili na tréninkovém hřišti čtyři symbolické hroby. Na křížích byla napsána jména Aleše a Adama Řebíčků, Miroslava Platila i trenéra Františka Straky. Fotografii uveřejnil web slaviaultras.cz.



Vyjádření Slavie k symbolickým hrobům
"V sobotu ráno objevili zaměstnanci provozního úseku Slavie na tréninkovém hřišti v tréninkovém centru v Edenu hromádky substrátu, které byly ze hřiště následně odvezeny. Trénink A-mužstva nijak narušen nebyl. Dále tuto záležitost odmítáme jakkoliv komentovat."
Soňa Nouzáková, ředitelka komunikace

Že Slavia nemůže počítat s pozitivní reakcí fanoušků na jmenování kouče Straky, o tom byla ubezpečena na setkání s vůdcem Ultras Lukášem Valou (alias Strašákem).

Ten prý neměl o chystané akci některých příznivců nejmenší tušení, avšak pochopení pro jejich zlost má velké.

"Pan Řebíček by si měl uvědomit, že Slavia není pouze 'nějakou' prázdnou akciovou společností, se kterou může zacházet jako se svojí hračkou," řekl Vala pro fanouškovský server slavistickenoviny.cz.

Dokonce tvrdí, že angažování trenéra Straky je pomyslný (h)Řebíček do rakve. "Nejhorší ale není to, že Straka funkci přijal, to je hlavně jeho ostuda. Nám vadí zejména to, že nabídku od našeho vedení vůbec dostal," vysvětluje.

Valovi stejně tak vadí "absolutní nezájem Slavie o fanoušky, nulová komunikace, neustálé lži, mlžení a amatérismus vedení".

Kvůli tomu všemu se Ultras chystají na protesty, které neukončí, dokud Slavii neopustí trenér Straka a ředitel Platil.

Jak budou fanoušci Slavie protestovat?

"Bojkot nemá v žádném případě význam, protože vždy se najde těch 3000 slávistů, kteří budou chodit za jakékoliv situace. Navíc slávistická obec není v názoru na trenéra Straku jednotná, tudíž byla nutná forma protestu, kdy si každý demokraticky zvolí, jestli se přidá nebo ne.

Od dalšího utkání na Žižkově do odvolání tedy vyzýváme slávisty, kterým není situace v klubu lhostejná, aby přišli v černém oblečení jako výraz temného období našeho klubu a pošpinění našich tradic a naší identity.

Šéf slávistického kotle Lukáš Vala alias Strašák při klidné části protestu - pak se všechno zvrhloFoto Michal Beránek (Sport)
Jedinou známkou slávistické víry budou červeno-bílé šály, které jasně ukážou, že slávistického ducha v nás, fanoušcích, nikdo nezlomí.

Nebudeme věšet žádné vlajky, nebudeme dělat žádné choreografie, na plotech budou viset pouze vzkazy vedení. Nechceme dělat velké transparenty a mluvit tak za všechny slávisty. Ať si každý pořídí prostěradlo a černý sprej a napíše jasný vzkaz sám. Každému z nás vadí něco jiného, ať tedy na plotech visí vše, co nám leží na srdci. Fantazii se meze nekladou.

Týmu budeme v průběhu zápasu fandit a podporovat ho, jak umíme. Strakovi (a nejen jemu) však budeme po celé utkání dávat jasně najevo, že ve Slavii není vítán.

Tato výzva platí do chvíle, dokud náš klub neopustí trenér Straka, ředitel Platil, vedení nezačne s fanoušky komunikovat a neudělá jasné kroky k nápravě současné situace."

Lukáš Vala (Strašák)

Kam dovede František Straka fotbalovou Slavii?
Kam dovede František Straka fotbalovou Slavii?

Vstoupit do diskuse
18

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud