9. března 2012 • 04:00

Straku vyděsilo derby! Fanoušci Slavie chystali pochod před dům

Autor: jon, kap
Vstoupit do diskuse
33
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

CO STOJÍ ZA KONCEM TRENÉRA | Že jsem sparťan, neznamená, že nemůžu trénovat Slavii. V téhle větě se František Straka šeredně zmýlil. "Dezerci" na druhou stranu mu vyčítali fanoušci obou táborů, až jim energický kouč podlehl. Podle informací Sportu ve Slavii skončil i proto, že se obával nenávistných reakcí při blížícím se pražském derby se Spartou. To je na programu už 24. března.



Neúnosný tlak fanoušků způsobil, že se Straka z Edenu pakuje už po 159 dnech. „Nechci nadále hráče a mé spolupracovníky vystavovat negativním emocím a projevům, které doprovázejí každý zápas Slavie a které jsou mířeny výhradně na moji osobu,“ uvedl v oficiálním prohlášení.

Podle informací Sportu se Straka hodně obával událostí okolo derby se Spartou, které se v Edenu hraje už následující ligové kolo. Mluvilo se údajně i o tom, že fanoušci uspořádají protestní pochod do Kněževsi u Prahy, kde Straka žije. A právě to mohla být poslední kapka.

Mimochodem, Strakův konec ještě před derby předvídaly už na podzim i sázkové kanceláře. Sparťanského srdcaře tak paradoxně potkal stejný osud jako před lety Jaroslava Hřebíka, který ho ve Spartě nahradil – vyštvali ho vlastní fanoušci.

"Tak radostná nálada mezi slávisty už hodně dlouho nebyla. Koukal jsem hned na Facebook a tam hned všichni psali: Hurá, sláva, jdeme slavit. Spoustu lidí Straka odradil, aby šli na zápas. Takže čím dřív to přišlo, tím líp," říká šéf slávistického kotle Lukáš Vala známý pod přezdívkou Strašák.

Byť jeho názor všichni fanoušci nesdílí, právě reakcí skalních fans Slavie se Straka obával nejvíc. A ty nakonec způsobily, že z Edenu odchází předčasně v rozběhnuté sezoně.

"Mrzí mě, že odcházím od rozdělané práce, ale myslím si, že je to hlavně pro kluky v tuto chvíli nejlepší řešení," dodal kouč, pro kterého mise ve Slavii skončila neslavně.

I začátek byl ovšem těžký, zřejmě sparťané tehdy počmárali Strakův dům nenávistnými nápisy:

Chuligáni poničili dům Františka Straky
Chuligáni poničili dům Františka Straky

Vstoupit do diskuse
33

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud