1. června 2012 • 15:23

Nejlepší fanoušci jsou z Plzně! Výhru věnují kamarádovi na vozíku

Autor: jon, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUTĚŽ DENÍKU SPORT | Kde se fandí nejlépe v republice? Přece v Plzni! Západočeští fanoušci vyhráli za sezonu 2011/2012 pořadí Ligy fanoušků v hodnocení deníku Sport. V pátek krátce před polednem převzali  zástupci plzeňského kotle z rukou šéfredaktora deníku Sport Lukáše Tomka hlavní cenu, 50 000 korun. Výhru chtějí věnovat vážně zraněnému kamarádovi.



Loni slavili ligový titul plzeňští fotbalisté, letos ligový primát berou západočeští fanoušci. V hodnocení redaktorů deníku Sport totiž vyhráli cenu pro nejlepší fanoušky první ligy.

Pořadí Ligy fanoušků
1. PLZEŇ        208 bodů
2. LIBEREC    201
3. BOHEMIANS        192
SLAVIA          192
5. HRADEC KR.        187
6. SLOVÁCKO          186
7. SPARTA     185
8. OSTRAVA 177
9. DUKLA      126
10. TEPLICE 124
11. ML. BOLESLAV  120
OLOMOUC   120
13. ŽIŽKOV   118
14. JABLONEC         113
15. Č. BUDĚJOVICE 75
16. PŘÍBRAM

"Každý viděl, i když to zní sebevědomě, že jsme nejlepší fanoušci v republice. Dokázali jsme na všech zápasech vytvořit výbornou atmosféru, i když se nedařilo, lidé se přidali a fandili. Vymýšleli se kouzelná chorea, mělo to nadsázku, úroveň," uvedl Roman Bakala, vůdce skupiny plzeňských fanoušků Pfans.

Plzeň měla po Spartě druhou nejvyšší domácí návštěvnost, na Štruncovy sady chodilo průměrně 7009 diváků. Pro prvenství viktoriánů rozhodlo i to, že se fanoušci chovají slušně a na tribunách se vyhnuli výtržnostem a jiným projevům nepřístojného chování.   

"Budeme vždycky podporovat kluky, ne urážet soupeře. Ti porazí soupeře na hřišti, my je zase v hledišti," zní heslo plzeňských příznivců, které při předání ceny v redakci deníku Sport a iSport.cz zopakoval Fíša, jeden z vůdců západočeského kotle.

Výhru v podobě 50 000 korun si fanoušci nenechají, s největší pravděpodobností jí věnují vážně zraněnému kamarádovi. "Měli jsme v našem středu kluka, tátu od rodiny. Při zápase na Bohemce dostal od securiťáka pěstí, praštil se hlavou o zem. Do dneška je na vozíku, je slepý a nedokáže se starat sám o sebe," vysvětlil Fíša.

"Všechny ty peníze půjdou na jeho konto, nebo se rozdělí směrem k němu a pro nějakou dětskou nadaci. Určitě ty peníze nepatří nám," doplnil.

Druhé místo v Lize fanoušků obsadil mistrovský Liberec, o třetí místo se podělili fanoušci Bohemians a Slavie.

Zástupci fanoušků fotbalové Plzně přebírají od šéfredaktora deníku Sport Lukáše Tomka cenu za vítězství v soutěži Liga fanoušků
Video se připravuje ...

Zástupci fanoušků fotbalové Plzně přebírají od šéfredaktora deníku Sport Lukáše Tomka cenu za vítězství v soutěži Liga fanoušků
Zástupci fanoušků fotbalové Plzně přebírají od šéfredaktora deníku Sport Lukáše Tomka cenu za vítězství v soutěži Liga fanoušků

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud