8. ledna 2013 • 11:24

Sparta se příblížila dohodě s Libercem: Vácha podepíše zítra

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slávistický odchovanec už bere na Letné za kliku. Včera absolvoval Lukáš Vácha v Praze lékařskou prohlídku a k završení jeho přestupu z Liberce do Sparty schází pouze formality. Opačným směrem míří záložník David Pavelka, obránce Martin Frýdek a nespecifikovaný doplatek.



Co se týče posil, má vedení Sparty už z poloviny hotovo. Kouč Vítězslav Lavička vyslovil v zimním přestupním termínu dvě přání – Lukáše Váchu a Davida Lafatu. To první se mu co nevidět splní, příchod temperamentního záložníka z Liberce na Letnou bude uzavřen v řádu hodin.

„Už se dolaďují jen detaily transferu, ale ještě to uzavřené není,“ uvedl liberecký sportovní ředitel Jan Nezmar.

Třiadvacetiletý Vácha kvůli riziku zranění vynechal o víkendu halový turnaj, na kterém obsadil domácí Liberec druhé místo, a včera s mistrovským týmem neodjel ani na kondiční soustředění. Místo toho vyrazil do Prahy, kde absolvoval zevrubnou lékařskou prohlídku před nástupem do nového angažmá.

V Břízkách, kde momentálně nabírají svěřenci Jaroslava Šilhavého síly, se už naopak potil sparťan David Pavelka. A Martin Frýdek tou dobou narychlo vyklízel svůj byt ve slovenské Senici, kde měl původně hostovat až do konce sezony.

Jaro však stejně jako Pavelka nakonec odehraje pod Ještědem, oba mladíci míří do Liberce na přestup jako kompenzace za Váchu. Formálně jde nicméně o dvě oddělené transakce, přičemž ta s Váchou v hlavní roli má vyšší hodnotu než balíček Pavelka + Frýdek. Jinými slovy, Sparta nakonec ještě něco doplatí.

„Frýdkův domovský klub měl ve smlouvě klauzuli, že si ho může vyžádat zpět. Sparta tuto klauzuli kvůli rošádě s Libercem využila. Bohužel, mrzí nás to, protože Frýdek se ukazoval na podzim v dobrém světle, ale nic s tím neuděláme,“ posteskl si sportovní ředitel Senice Dušan Vrťo.

Pokud dnes Pavelka s Frýdkem projdou zdravotními testy v Liberci, podepíší se nezbytné dokumenty mezi oběma kluby. Vácha pak uzavře svůj kontrakt do 30. června 2016 na Spartě zítra, kdy ho český vicemistr představí na tiskové konferenci jakou svou první ofi ciální letošní posilu.

Fotbalista, kterého vychovala Slavia, a kromě Liberce prošel i Jabloncem a Ostravou, by měl ve středu zálohy letenského týmu krýt záda dvojici Josef Hušbauer – Marek Matějovský. Na lavičku náhradníků tak s největší pravděpodobností odsune Maria Holka, který během svého prvního roku na Letné zatím neustálil výkonnost na požadované výši.

Váchovi hraje do karet i změněná regule UEFA, která mu umožňuje nastoupit v rudém dresu v Evropské lize proti Chelsea, byť už hrál za Liberec 4. předkolo stejné soutěže proti Dněpropetrovsku. Cestu do základní sestavy Sparty má zkrátka umetenou.

„Jedná se o velice pracovitého a kvalitního středopolaře. Hodí se nám do způsobu hry, který chceme hrát,“ uvedl na jeho adresu Lavička.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud