2. ledna 2013 • 20:35

Tecl: Plzeň nešla odmítnout, takovou nabídku už bych nemusel dostat

Autor: ČTK, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejdražší přestup v historii fotbalové Plzně se brzy stane realitou. Talentovaný kanonýr Stanislav Tecl si už v Jihavě sbalil kufry a ve čtvrtek se bude hlásit na zimní přípravě Viktorie. "Plzeň je pro mě strašně lákavá," neskrýval třetí nejlepší střelec podzimní části Gambrinus ligy.



V dresu ligového nováčka nasázel za podzim deset branek, lepší bilanci mu pokazilo jen zranění kotníku. Teď se Stanislav Tecl chystá na další misi u vedoucího týmu Gambrinus ligy.

"Nabídku z Plzně jsem zvažoval dlouho. Nakonec ale zvítězilo jednoznačně sportovní hledisko," prozradil Tecl. "Tým hraje o titul, v Evropské lize a takovou nabídku, jakou jsem nyní dostal, už bych nikdy v budoucnu obdržet nemusel," pochvaloval si jednání se západočeským týmem.


22letý útočník prožil mimořádný podzim, který ho vystřelil k nejžádanějším hráčům české ligy. Podle zákulisních informací za něj Plzeň zaplatí 20 milionů korun, nejvyšší částku v klubové historii.

"Jsem hrozně šťastný, že vedení klubu opravdu ponechalo konečné rozhodnutí na mně. Jde o důkaz toho, jak to v Jihlavě funguje. Nikdo tady skutečně nikoho nedrží. Jakmile jsem s plzeňskou nabídkou souhlasil, tak už nic nebránilo v jednání mezi kluby," těšilo Tecla.

Jihlavský šutér Stanislav Tecl na podzim zažil raketový vzestup nahoru i nečekaný pád způsobený zraněním
Jihlavský šutér Stanislav Tecl na podzim zažil raketový vzestup nahoru i nečekaný pád způsobený zraněním

Talentovaný hráč se už ve čtvrtek bude ve Štruncových sadech hlásit na zahájení zimní přípravy. "Snad mě kabina přijme v pohodě. Mluvil jsem krátce i s trenérem a pár hráčů tam i znám, protože jsme se potkávali v mládežnických reprezentacích," přál si směrem k novému angažmá.

Přestup do Plzně definitivně stvrdí až podpisem smlouvy. "Dojednává se její konečné znění, které bude předběžně podepsáno. Zatím bude na smlouvě chybět můj podpis, protože jsem ve Spojených státech," uvedl majitel Plzně Tomáš Paclík.

Tecl vynechal kvůli zranění kotníku posledních pět ligových zápasů. "Už jsem ale stoprocentně v pořádku a mohu naskočit do přípravy," ujistil hráč.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud