19. července 2013 • 22:26

Slavia znovu na úvod ligy nevyhrála, s Baníkem jen remizovala

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slavie pošesté za sebou nedokázali vyhrát úvodní kolo sezony. Pražané v prvním zápase nového ligového ročníku remizovali s Ostravou 1:1 a Baník neporazili už poosmé po sobě. Slezané vedli po hodině hry díky Kukecovi, za dvě minuty srovnal bývalý ostravský hráč Mičola. Zápas od 69. do 83. minuty přerušil výpadek světel.



Kouč Slavie Michal Petrouš litoval, že jeho tým nezlomil dlouhé čekání na výhru v prvním kole. "Mrzí nás, že jsme historii zase nepřepsali. V druhé půli jsme se zlepšili, po vyrovnávacím gólu to bylo o jednom mužstvu, ale bohužel jsme dneska to štěstí neměli," řekl Petrouš na tiskové konferenci.

Slavia se před výkopem rozloučila s dlouholetou oporou Hubáčkem, který se před sezonou z rodinných důvodů vrátil do Zlína. Slavnostní atmosféru v Edenu ale mohl rychle zchladit ostravský Engelmann, kdyby v páté minutě po centru zprava lépe zamířil a nepálil v dobré pozici nad branku.

Martin Bortel v obranné práciFoto ČTK

Na druhé straně to zkusil v 11. minutě Juhar, ani jeho střela se ale mezi tyče nevešla. Slavia byla v první půli viditelně aktivnější, držela míč, ale skulinky v pružném defenzivním bloku Baníku hledala velmi těžce. Brankář Bárta tak nemusel v úvodních 45 minutách zasahovat, i proto, že těsně před pauzou obětavě skočil Kiselovi do střely hostující bek Vomáčka, dříve hráč Slavie.

Po návratu z kabin se Pražané snažili stupňovat tlak a během dvou minut si vytvořili po centrech dvě solidní šance. Jenže Mičola hlavičkoval mimo a Juhar hlavou trefil ostravského gólmana Bártu.

Hra nabrala spád a zahrozila také Ostrava. Kraut dloubl míč přes vybíhajícího brankáře Čontofalského, ale domácí defenziva stačila odvrátit na roh. Z další akce už Baník udeřil. Kukec po hodině hry střelou za vápnem propálil Čontofalského a připsal si desátý gól v české lize.

V Edenu vypadl proud, zápas byl na třináct minut přerušenFoto ČTK

"Byla to Davorova pravá noha, takže jsme nijak zvlášť nečekali, že by mohl vystřelit. Pro gólmana je to problematické, když celý zápas nemá žádnou práci a přijde nečekaná střela," uvedl ostravský trenér Erich Cviertna k zaváhání brankáře Čontofalského.

Vedení ovšem hostům vydrželo jen dvě minuty. Po Nitrianského centru se Mičola z voleje trefil přesně pod břevno a proti svému někdejšímu klubu srovnal. Trefu proti Baníku ale nijak speciálně neprožíval. "Já mám radost z každého gólu. Dneska bych ho vyměnil za tři body," uvedl Mičola.

Domácí se hnali za obratem, jejich nápor ale zbrzdil výpadek osvětlení na stadionu, který znamenal asi třináctiminutové přerušení. Sudí Paták poslal oba týmy do kabin a slávisté po návratu pokračovali v tlaku. "Měl jsem trochu strach, aby se to neutlumilo, ale kluci pokračovali v náporu. Lítalo to kolem tyčí, do brankáře, ale bohužel jsme druhý gól nepřidali," litoval Petrouš.

Rozhodčí nastavil rekordních 16 minut, domácí sevřeli soupeře do kleští, ale vytoužený gól nedali. Nitrianský pálil těsně mimo a Bortel hlavičkoval nad. "Na jednu stranu můžeme říkat, že nám přestávka trochu pomohla, že se soupeř dostal z rytmu, ale bylo to pro oba týmy stejné," řekl Cviertna.

"V závěru jsme měli i štěstí. Ale šli mu naproti tím, že kluci maximálně bojovali. Bod je pro nás cenný," dodal.

MATCH OVERVIEW LEGACY
19. 7. • 20:15
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha
1:1
ONLINE
19. července
20:15
FC Baník Ostrava
FC Baník Ostrava
Góly

Domácí: 62. Mičola

Hosté: 60. Kukec

Sestavy

Domácí: Čontofalský – Nitrianský, Petrák, Bortel, Čonka – Kisel (90+2. Fenin), Gecov, Zmrhal – Mičola (87. Štěpán), Škoda (61. Škutka), Juhar

Hosté: Bárta – Zawada, Vomáčka, Frydrych, Dedić – Lukeš, Droppa, Kukec, Engelmann (85. Milosavljev) – Kraut (90. Šichor), Rolinc

Náhradníci

Domácí: Černý, Štěpán, Koreš, Hurka, Fenin, Škutka, Kolařík

Hosté: Pavlenka, Baránek, Byrtus, Stronati, Milosavljev, Šichor, Holzer

Karty

Domácí: Gecov

Hosté: Droppa, Kraut, Kukec, Frydrych

Rozhodčí

M. Paták – Pelikán, Hrabovský

Stadion

Petrák se snaží zastavit Rolince
Petrák se snaží zastavit Rolince

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud