25. září 2013 • 04:00

Slávisté v nejistotě! Vůdce fanoušků: Při derby se může stát cokoliv

Autor: kap, spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jsou psychicky dole, čeká je bitva se Spartou a ještě si musí udobřit příznivce. Hráči Slavie by se podle informací Sportu měli ještě před sobotním derby sejít se zástupci fanoušků, kteří je sami požádali o schůzku, aby zakopali válečnou sekyru. Tu fandové vykopali v neděli, když po porážce v Jablonci napadli vlastní hráče. Sekyru, kvůli které bude mít 280. derby nezvykle nervózní a vypjatou atmosféru.



„Chceme fandit a udělat všechno pro to, abychom v derby vyhráli. Stát se ale může cokoliv, nemůžu ručit za všechny fanoušky,“ krčí rameny Lukáš Vala, který pod přezdívkou Strašák diriguje slávistický kotel. „Všechno se asi bude odvíjet od výsledku,“ dodává. Hráče tím příliš neuklidnil.

Derby pražských „S“ je na programu v nejméně vhodnou dobu. „Je to velmi nebezpečné. Znechucení příznivců je obrovské, jejich frustrace se hromadí už dlouho,“ varuje Martin Synecký, bezpečnostní manažer FAČR.

„Nepřijíždí sem jen Sparta. Normální teď není ani situace mezi vlastními fanoušky,“ kýve hlavou organizačně-provozní ředitel Slavie Jiří Trepeš, který velí bezpečnostním přípravám v Edenu. „Stala se nestandardní věc a my k tomu přistupujeme adekvátně,“ dodává.

Vršovický stadion stejně vyhrocenou situaci už jednou zažil. Před dvěma lety podobně frustrovaní diváci vtrhli na hřiště při pohárovém utkání s Olomoucí a původně poklidný protest proti kontroverznímu majiteli se zvrhl v řádění a demolici stadionu.

Podobnému scénáři mají v sobotu zabránit opatření, které v Česku v praxi zatím příliš nefunguje. Slavia totiž bude podle všeho u vstupů do Edenu fanoušky filtrovat a nepustí do něj ty jedince, u kterých se očekávají problémy. „Jsme připravit využít to, co nám umožňuje návštěvní řád,“ naznačuje Trepeš.

Velké téma k derby „S“ najdete ve středečním Sportu

Jeden z hozených předmětů poškodil autobus hokejové Slavie
Jeden z hozených předmětů poškodil autobus hokejové Slavie

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud