23. září 2013 • 19:55

Slávisté zvedali hlavy v juniorce. Fenin pálil, poprvé hrál Neves

Autor: jon, sh, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Den po kruté porážce v Jablonci (1:2), která po návratu do Edenu vyvrcholila napadením vlastními fanoušky, někteří fotbalisté Slavie zapomínali na hořké zklamání v zápase za juniory. Proti mladíkům z Mladé Boleslavi si odbyl premiéru v sešívaném dresu Fernando Neves, nová posila a někdejší opora Baníku Ostrava. Na výhře 3:2 proti lídrovi tabulky se góly podíleli i Mario Lička a Martin Fenin.



Neves své první představení za Slavii zvládl. Vynikal důrazem, přehledem, nasazením. Přesně těmi vlastnostmi, které dobře znají fanoušci Baníku z doby jeho působení v ostravském klubu. Dostal žlutou kartu, ale svým výkonem přispěl k těsné výhře nad vedoucím týmem tabulky juniorské ligy.

Zápas s Mladou Boleslaví sledoval i nový kouč prvního týmu Miroslav Koubek. "V takovém utkání se toho moc nepozná, to není to pravé prověření,“ hodnotil Nevesovo představení zkušený trenér.

"Je zdravý, chybí mu však zápasový rytmus. V této sezoně odehrál jen tři utkání, jedno pohárové a dvě ve druhé francouzské lize,“ vypočítal Koubek. Víc podle něj ukážou až další tréninky.

Sám hráč byl s premiérou spokojený. "V prvním zápase za juniorku jsem se cítil dobře, je fajn hrát s mladými hráči. Komunikace mezi námi nijak nevázla, řada hráčů umí perfektně anglicky. Těším se případně na další spolupráci," uvedl Neves.

Fernando Neves v prvním zápase za Slavii vynikal přehledem i důrazem, proti Boleslavi obdržel žlutou kartu
Fernando Neves v prvním zápase za Slavii vynikal přehledem i důrazem, proti Boleslavi obdržel žlutou kartu

Kapverdský obránce už z tribuny sledoval pondělní zápas v Jablonci. "Viděl jsem utkání v Jablonci. Byl to dobrý zápas, kluci bojovali, určitě si nezasloužili prohrát gólem v poslední sekundě. Alespoň bod si zasloužili," hodnotil smolnou prohru.

S Nevesem nastoupili za rezervní slávistický tým i další hráči A týmu. Ve stoperské dvojici ho doplňoval Slovák Bortel, v záloze odehrál 88 minut další posila Mario Lička, na hrotu nastoupil Martin Fenin.

Oba se zapsali dokonce mezi střelce. Lička otevřel skóre utkání, Fenin pak přidal druhý gól, když využil chybu mladoboleslavské obrany. Celková výhra 3:2 může alespoň trochu zmírnit zklamání, jaké provází dosavední výkony Slavie v první lize. Tým po nedělní prohře v Jablonci spadl už na předposlední, patnáctou pozici.

Po návratu do Prahy na tým u stadionu v Edenu čekali nespokojení fanoušci, zhruba dvacítka rozezlených chuligánů v kuklách napadla klubový autobus a některé hráče.

MATCH OVERVIEW LEGACY

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud