Michal Koštuřík
4. ledna 2014 • 15:00

Další vicemistr světa dvacítek v autu, Slovácko už nechce Kubáně

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

S vicemistry světa hráčů do 20 let z roku 2007 to jde strmě z kopce. Poté, co Slavia odepsala problémového útočníka Martina Fenina a Brno dává pryč brankáře Radka Petra, zbavuje se Slovácko obránce Lukáše Kubáně.



Šestadvacetiletý levý obránce se 123 prvoligovými starty na kontě se nevešel do plánů kouče Svatopluka Habance pro jarní sezonu.

„Už před Vánoci jsem mu řekl, ať si hledá jiné angažmá,“ informoval kouč, jenž počítá na levý kraj defenzivy s Patrikem Šimkem a Petrem Reinberkem. Na Kubáně už místo nezbylo.

Podle Habance však bez práce nezůstane. „Je to horké zboží, velmi kvalitní bek. Akorát já mám jiné představy,“ shrnul. O agresivního a bojovného zadáka má zájem druholigová Karviná. „Ozvalo se ale víc klubů,“ reagoval trenér Slovácka, podle něhož je možná dohoda o hostování i o přestupu.

Každopádně ve svém mateřském klubu Kubáň asi definitivně končí. Zůstává naopak zkušený Jan Trousil, který během podzimu rovněž ztratil místo v sestavě. „Je jedním ze čtyř stoperů,“ poznamenal Habanec.

Slovácko nabízí konkurenci útočníka Romana Hašu a také jemu se rýsuje druholigové angažmá. Možná půjde hostovat do Třince. „Potřebuje hrát a nejlépe ve druhé lize, kde některé celky hrají na dva útočníky. To Hašovi vyhovuje nejvíc,“ tvrdil Habanec.

Odchod záložníka Ladislava Volešáka do Příbrami vyvážil definitivní návrat Makedonce Veliče Šumulikoského, který převzal Volešákovu smlouvu a bude bojovat o místo defenzivního halva s Vlastimilem Daníčkem.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud