Richard Šíma
26. dubna 2014 • 22:35

Chtělo se mi brečet, pravil dojatý Lukeš po rozlučce s fanoušky

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
SESTŘIH: Dallas - Vegas 3:2. Hertl a spol. na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

To byla rozlučka, jak se patří! Ostravští fanoušci vzdali hold baníkovské ikoně Martinu Lukešovi. V přestávce sobotního duelu s Duklou se velká část z nich přesunula z ochozů stadionu na Bazalech na vedlejší tréninkové hřiště, kde fans Baníku spustili velkou vlajkoslávu na počest dnes už bývalého hráče. Ten v ostravském klubu z rozhodnutí tehdejšího trenéra Františka Komňackého skončil letos v zimě.



Z toho naskakovala husí kůže. Když Martin Lukeš o pauze zápasu s Duklou na tréninkové hřiště přicházel, tísnily se v provizorních ochozech možná už dvě tisícovky příznivců. Překvapený Lukeš vytáhl mobilní telefon a natočil si na památku pár záběrů.

Martin Lukeš si nemohl příznivce ostravského klubu vynachválitFoto ČTK
Mezitím fanoušci, kteří roztáhli transparent s nápisem „Martin Lukeš – kapitán 4ever“, spustili baníkovskou hymnu a bouřlivě skandovali Lukešovo jméno. Hráč, jenž s výjimkou jedné sezony strávil celou svou kariéru v ostravském klubu, jim pak s pomocí tlampače poděkoval. „Je to nádherné, skoro se mi chce brečet,“ řekl Lukeš svým fanouškům.

Ti pak rozžehli několik světlic, jednu z nich dostal do ruky i bývalý kapitán Baníku a všichni přítomní si více než důstojný akt loučení náležitě užili. „Jsem šťastný, že jsem tohle mohl prožít. A neuvěřitelně dojatý, fakt se mi do očí draly slzy. To je to, proč jsem fotbal za Baník vlastně hrál,“ pravil Lukeš později.

„Znám ostravské fanoušky, vím, jací jsou. A přesto mě překvapilo, že se jich přišlo rozloučit tolik a že to vypadalo, jak to vypadalo. Nemůžu říct nic jiného, než že strašně moc děkuju, na tohle nikdy v životě nezapomenu,“ dodala legenda ostravského klubu.

 Kromě rozlučky s fanoušky si Lukeš, jenž nyní hraje krajský přebor za Háj ve Slezsku, prožil i zápas samotný, v němž Baník porazil Duklu 2:0. „To je druhý důvod, proč jsem po dnešním zápase opravdu šťastný. Baník podruhé za sebou vyhrál a kráčí teď mílovými kroky k záchraně. Věřím, že teď už to kluci dotáhnou,“ pravil Lukeš.   

Martin Lukeš se rozloučil s příznivci Baníku
Video se připravuje ...

Fanoušci na svou oporu nezapomněli
Video se připravuje ...

Martin Lukeš se dočkal důstojné rozlučky
Video se připravuje ...

Fanoušci se loučili se svojí ikonou
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud