30. května 2014 • 14:59

Jablonec láká Hübschmana, mohl by brát PĚT MILIONŮ ročně!

Autor: hp, kap
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

ZMĚNY V JABLONCI | Tomáši Hübschmanovi končí na konci června v Doněcku smlouva a nejspíše boji pustošené město po deseti letech opustí. Pokud nevyjde zahraničí, pravděpodobně posílí Jablonec. Údajně je pro něj připravena tříletá smlouva s platem pět milionů ročně.



Za Šachtar Doněck válel uplynulých deset let. V roce 2009 s ním triumfoval v posledním ročníku tehdejšího Poháru UEFA. Celkem osmkrát slavil titul v ukrajinské Premier League. Závěr úspěšného angažmá však nelítostně narušila válka. „Když po ulicích chodí zakuklení lidé se samopaly a střílí se, asi sotva pojedete s rodinou do centra města na zmrzlinu,“ svěřil se magazínu Gól Tomáš Hübschman, který svou rodinu nechal v Praze již v prosinci.

V Doněcku je v těchto dnech ke strachu důvod. V tomto týdnu propukly ve městě prudké boje, při kterých podle agentur zemřely desítky lidí. Vyhořela i část hokejové arény...

Hübschman je momentálně na dovolené. „Mám platnou smlouvu v Doněcku do 30. června a na tom se nic nemění. Co bude potom či předtím, zatím řešíme a zatím nikdo neví. Čekám, co se bude dít,“ vzkázal. Jeho prioritou zůstává zahraniční angažmá, ale pokud by nevyšlo, dveře má v Jablonci otevřené dokořán.

„Tomáše velice dobře znám a vím o jeho kvalitách. Když jsme se bavili o možnosti, že by mohl přijít, byl jsem stoprocentně pro. Mluvil jsem s ním i osobně a úplně jednoduché to není. Ale existuje varianta, že by upřednostňoval Jablonec, pokud by mu nevyšlo zahraničí,“ připustil Jaroslav Šilhavý, který od nové sezony na Střelnici nahradí kouče Romana Skuhravého.

Podle informací iSport.cz je pro Hübschmana připravena smlouva na tři roky s platem zhruba pěti milionů korun za sezonu, celkem tedy 15 milionů korun.

Miroslav PeltaFoto Pavel Mazáč (Sport)

Kouč Jaroslav Šilhavý by chtěl kolem českého reprezentanta vybudovat nový tým, který by měl mistrovské ambice. „Uměl bych si představit, že by byl hlavní součástí kostry, kolem které bychom tým postavili. Myslím, že by to mohl být podobný typ jako Radek Kováč v Liberci. Výkonnostně i jako lídr má týmu co dát,“ uzavřel Šilhavý.

Velký řez v jabloneckém kádru už ale započal i bez Hübschmana. Hned sedm hráčů se oficiálně od šéfa klubu Miroslava Pelty dozvědělo, že v ambiciózním mužstvu se s nimi již v další sezoně nepočítá. Na druhou stranu klub zatím určitě nepustí Jana Kopice s Vítem Benešem.

Jablonec neprodlouží smlouvu s Tomášem Jablonským a Lukášem Třešňákem. Dalšími na řadě jsou podle zdroje iSport.cz Ondřej Vrzal, Jan Pázler, Tomáš Okleštěk, Pavel Eliáš a Jakub Štochl, kteří mají smlouvy i v příští sezoně. První čtyři však již současný kouč Roman Skuhravý v polovině května přeřadil do rezervního týmu.

ZMĚNY V JABLONCI

Přišel – Romera (Dukla)
Mohli by přijít – Hübschman (Šachtar), Pavelka (Liberec), Pernica (Brno), Hruška (Příbram), Hybš (Sparta), Pamič (Sparta), Harba (Jihlava), Masopust (Jihlava), Greguš (Ostrava), Pospíšil (Olomouc).

„Nebude to znamenat, že je nebudu platit. Budou mít svolení si hledat nové angažmá. Není důležité, jestli jsou v základu, nebo na lavičce. Udělali jsme si interní analýzu, řekli jsme si, kdo má jakou výkonnost, jaký kdo má charakter a jakou budoucnost. Je potřeba, aby umístění odpovídalo vynaloženým prostředkům,“ vysvětlil Pelta.

V týmu každopádně zůstanou opory Beneš a Kopic, kterého si vyhlédla například Plzeň. „Hráči jako Kopic, Beneš a další jsou základním kamenem. Nemůžeme se dál oslabovat. Za poslední dva roky došlo k významným odchodům, pustili jsme Lafatu, Kovaříka, Vošahlíka s Pitákem, nad rámec toho jsme za významnou částku prodali Vaňka do Turecka. Právě z tohoto transferu budeme financovat letní příchody,“ uzavřel Pelta.

Jablonec včera rovněž prodloužil o půl roku smlouvu s Tomášem Čížkem, Lukášem Zoubelem a Danielem Rossim.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud