31. května 2014 • 20:20

Bod z Liberce Sigmě nestačil, Olomouc po třiceti letech sestupuje

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Olomouce po 30 letech sestoupili z první ligy. V posledním 30. kole nejvyšší soutěže sice uhráli v Liberci svůj premiérový venkovní bod v jarní sezoně, remíza 1:1 jim ale k udržení nestačila. V tabulce skončila Sigma patnáctá se ztrátou bodu na Boheminas 1905 a Slavii.



Liberec si už v minulém kole zajistil účast v předkole Evropské ligy a na rozdíl od Olomouce hrál už jen o čest. Trenér Slovanu Vavruška udělal několik změn v sestavě, premiéru v lize si odbyli brankář Kolář a záložník Frimmel.

MATCH OVERVIEW LEGACY
31. 5. • 18:00
FC Slovan Liberec
FC Slovan Liberec
1:1
ONLINE
31. května
18:00
SK Sigma Olomouc
SK Sigma Olomouc
Góly

Domácí: 31. Pavelka

Hosté: 71. Varadi

Sestavy

Domácí: Kolář – Coufal, Kováč (C), Rajnoch, Fleišman – Pavelka, Obročník, M. Jarolím, Frimmel (90+1. Pimpara), Novotný (81. Kolár) – Delarge (73. Drobílek).

Hosté: Zlámal – Vidlička, Dreksa, Škerle (C), Javůrek – Varadi, Houska, Schulmeister (89. Šindelář), Pospíšil, Navrátil (55. Chorý) – Depetris (42. Zahradníček).

Náhradníci

Domácí: Hroššo, Karišik, Pimpara, Pokorný, Drobílek, Dydowicz, Kolár

Hosté: Blaha, Falta, Plšek, Šindelář, Rolinc, Chorý, Zahradníček

Karty

Domácí: Obročník

Hosté: Chorý

Rozhodčí

Zelinka – Filípek, Peřina

Stadion

U Nisy

Návštěva

4 790 diváků

Sigma byla v první půli v ofenzivě aktivnější, ale doplácela na zahazování šancí. Po čtvrthodině se řítil Navrátil na libereckou branku, Kolář však jeho střelu vykopl.

Liberec ukázal větší produktivitu a hned svou první větší možnost proměnil. Coufal v 31. minutě zacentroval z pravé strany a Pavelka se hlavou trefil přesně k tyči. Skóroval ve čtvrtém utkání po sobě.

Sigma si v koncovce počínala hůř. Po závaru z rohového kopu Hanáci vůbec nevystřelili, poté pálil Schulmeister, ale Kolář vyboxoval míč nad branku. Za pár desítek sekund vychytal liberecký gólman stejného hráče podruhé.

Hostující kouč Minář ještě do poločasu stáhl ze hry útočníka Depetrise, brzy vystřídal i Navrátila, Sigma ale působila nervózně, jako by ji vidina blížícího se pádu do druhé ligy svázala nohy.

Až po 65 minutách Olomouc dvakrát zahrozila, dobře chytající gólman Kolář si ale s Varadiho stříleným centrem i následnou střelou z úhlu poradil.
V 71. minutě už Hanáci vyrovnali. Nákop z přímého kopu tečoval Varadi a míč doskákal za Koláře. Hosté pokračovali v náporu a Liberec chvílemi jen odkopával balon.

Deset minut před koncem předvedl po rohu další skvělý zákrok Kolář, když vytěsnil Dreksovu hlavičku. Pak spadl po souboji s vyběhnutým domácím gólmanem Chorý, sudí mu ale udělil žlutou kartu. Závěrečný nápor už Olomouc v gól neproměnila.

30. kolo první fotbalové ligy:
Slovan Liberec - Sigma Olomouc 1:1 (1:0)
Branky: 31. Pavelka - 71. Varadi. Rozhodčí: Zelinka - Filípek, Peřina. ŽK: Obročník - Chorý. Diváci: 4797.

Sestavy:
Liberec: O. Kolář - Coufal, Kováč, Rajnoch, Fleišman - Pavelka, M. Jarolím, Obročník, Novotný (81. Kolár) - Frimmel (90. Pimpara) - Delarge (73. Drobílek). Trenér: Vavruška.
Olomouc: Zlámal - Vidlička, Dreksa, Škerle, Javůrek - Pospíšil, Houska - Varadi, Schulmeister (89. Šindelář), Navrátil (55. Chorý) - Depetris (41. Zahradníček). Trenér: Minář.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud