Pavel Hartman
27. dubna 2011 • 04:00

Jednání ve Slavii pokračují, padají další jména

Autor: Pavel Hartman, Aleš Roll
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nový vlastník Slavie? Měl být odtajněn včera, ale není. Včera do podivné hry na schovávanou vstoupilo nové jméno: Marcel Belhocine. Bývalý obchodní partner Sazky prý má zprostředkovat prodej majoritního balíku akcií Slavie. Pro koho? Ve spekulacích padá i jméno někdejšího předsedy Františka Chvalovského. Ovšem tahle dedukce vypadá spíš jako science fiction.



Úterý po Velikonocích: den slávistického zlomu. Mnozí fanoušci se k tomu upínali. Vždyť generální ředitel klubu o velikonočním pondělí Miroslav Platil v rozhovoru pro deník Sport uvedl: „Doufám, že pan Franc nového majitele představí.“

Myšleno, že ho představí v úterý. Jenže zase nic! Antonín Franc, údajný vlastník Slavie, ve skutečnosti však nejspíš jen „bílý kůň“ kontroverzního podnikatele a opravdového majitele klubu Petra Sisáka, i včera mlčel.

A tiskový mluvčí klubu Ondřej Zlámal stroze konstatoval: „Jednání probíhají, ale od vedení klubu nemám žádné nové informace.“

Stanislav Gross, Jiří Paroubek a Vladimír Leška při utkání fotbalové Slavie.
Stanislav Gross, Jiří Paroubek a Vladimír Leška při utkání fotbalové Slavie.


Ani svazový šéf Ivan Hašek nebyl moudřejší. Byť po schůzce s Francem v polovině minulého týdne vyjádřil pocit, že se věci hýbou správným směrem.
Skutek však jako by zatím utek. Přesto se tajuplný a spletitý příběh rozrostl o jednu novou postavu.

Jmenuje se Marcel Belhocine, je předsedou představenstva makléřské firmy Atlanta safe, má blízko k někdejšímu svazáckému bossovi Martinovi Ulčákovi a teď by měl údajně plnit roli zprostředkovatele při prodeji většinového podílu akcií SK Slavia Praha – fotbal novému majiteli.

Deník Sport se včera snažil opakovaně Belhocina kontaktovat, ale jeho osobní asistentka vzkázala, že je zaneprázdněn. Slavia se omezila pouze na konstatování: „Jedná se.“

Kdo je to vlastně Marcel Belhocine? Podnikatel s pestrou minulostí. Společně s Ulčákem stál za řetězcem trafik Geco Tabak. V jeho síti se nacházely terminály Sazky, z čehož měl ročně pramenit společnosti zisk asi 100 milionů korun. Firma zabývající se dovozem tabáku se dostala v letech 1999 a 2000 do křížku se zákonem kvůli celnímu podvodu.

Zajímavý pohled je také do obchodního rejstříku. Jako místopředseda Geco Tabak, a. s. je zapsán od července 1995 do 28. července 1998 Marcel Čižmář. Ve stejný den, tedy 28. července 1998, byl coby místopředseda představenstva zapsán Marcel Belhocine, chlapík se stejným rodným číslem a stejnou adresou jako Marcel Čižmář.

V současné době je Belhocine předsedou představenstva Atlanta Safe, akciové společnosti obchodující s cennými papíry. V podnikatelském prostředí má pověst člověka, který zprostředkovává velké investice. Pro koho by mohl koupit Slavii?

Spekuluje se o mnoha jménech. Třeba i o Františkovi Chvalovském, bývalém předsedovi fotbalového svazu. „Nesmysl,“ zavrhl tuto možnost Ivan Hašek, současný první muž českého fotbalu.

Světlo (nebo alespoň částečné světlo) do slávistické tmy však musí být vneseno už brzy. Blíží se totiž konec termínu, do něhož jsou „sešívání“ povinni doložit všechny dokumenty potřebné k udělení profesionální licence.

Dosud dlužili doklad o zaplacení desetimilionového dluhu vůči hráčům nebo způsob řešení této „sekery“. Napravili to již? Licenční manažer ČMFS Stanislav Rýznar to neprozradil.

„Nemůžu, dostal bych sám sebe do problémů,“ vysvětlil. Zato ale jednoznačně deklaroval: „Nejpozději v pátek odešlu všech šestnáct zpráv (o licenční způsobilosti či nezpůsobilosti prvoligových klubů) komisi.“

Čas pro nejasnosti kolem Slavie se zkrátka tenčí.



Vstoupit do diskuse
5

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud