6. března 2012 • 10:07

Potvrzeno! Trenér Medynský na lavičce Bohemians 1905 skončil

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
11
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisty Bohemians 1905 už nebude trénovat Pavel Medynský. Po pondělní porážce s Baníkem Ostrava 0:1, která byla sedmou v řadě, ho dnes vedení klubu odvolalo a nyní jedná s kandidáty, kdo dvanácté mužstvo prvoligové tabulky převezme. Nový trenér by měl být znám nejpozději ve čtvrtek. Tréninky dočasně povedou dosavadní asistenti Václav Hradecký a Dalibor Slezák.



"Vedení klubu se situací v prvoligovém mužstvu opakovaně zabývalo již po podzimu. Bohužel ani doplnění mužstva a realizačního týmu ani celkem solidní výsledky v zimní přípravě nevedly k potřebnému zlepšení. Po prohře s Baníkem Ostrava už nešlo změny odkládat. Obsazení funkce hlavního trenéra bude klíčové pro nový začátek v boji o záchranu první ligy," uvedl ředitel klubu Ladislav Valášek pro klubový web.

Jednáním s kandidáty na trenéra byl pověřen sportovní ředitel Tomáš Požár. "Momentálně je hlavním kandidátem trenér, který nemá historický vztah k našemu klubu. Více sdělíme, až to bude vše dojednáno," řekl Požár ČTK.

"Změny jsou naprosto nutné, ale v rozjeté soutěži to nebude jednoduché. Pevně věřím, že se podaří rychle dotáhnout jednání o náhradě trenéra Medynského a zmobilizovat všechny síly k záchraně první ligy pro Bohemku," dodal Požár.

Medynský převzal tým v létě po Pavlu Hoftychovi, kterému předtím dělal asistenta. Po vydařeném úvodu, kdy vyhrál s týmem čtyři z úvodních pěti zápasů sezony včetně soubojů se Slavií a mistrovskou Plzní, však postupně přišlo výsledkové trápení.

Podle Medynského se na krizi podepsal fakt, že tým v průběhu sezony přišel o zkušené hráče. "Doplatili jsme na to, že útočník Hartig byl v září uvolněn na hostování do Slovanu Bratislava. Navíc se zranil další zkušený hráč Nikl. Jeho absencí se narušila celistvost obranné čtyřky, což bylo hodně znát," tvrdil Medynský.

Poslední výhru si Bohemians připsali 1. října proti Žižkovu. V následujících deseti zápasech získali jen dva body a aktuálně mají na kontě sérii sedmi porážek. Na 12. místě tabulky tak mají už jen pětibodový odstup od sestupových příček.

Trenéra v této sezoně už vyměnila i zbylá pětice ze spodku tabulky Žižkov, Ostrava, Olomouc, České Budějovice a Slavia, změny v realizačním týmu udělala také vedoucí Sparta.

Vstoupit do diskuse
11

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud