6. března 2012 • 16:20

Majitel stadionu v Edenu žene Slavii k soudu. Neplatí za pronájem

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
15
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Slavia čelí žalobám kvůli dluhům za nájem stadionu v Edenu. Majitel Synot Tip arény společnost E Side podala k Městskému soudu v Praze na vršovický klub dvě žaloby a dohromady vymáhá po pražském celku 1,231 milionu korun. Informaci přinesl portál tyden.cz.



Podle mluvčí soudu Martiny Lhotákové byly obě žaloby podány v pátek. První je na 1,054 milionu korun za neplacení nájemní smlouvy reklamních LED ploch v Edenu, druhá pak na 177 tisíc korun.

"U této žaloby podrobnosti zatím nevíme. Každopádně můžu potvrdit, že obě žaloby od společnosti E Side na Slavii dorazily na městský soud," uvedla Lhotáková.

Řebíčkova Slavia čelá dvěma žalobám Řebíčkova Slavia čelá dvěma žalobámFoto Jaroslav Legner SPORT
Podle serveru Týden.cz dluží klub Aleše Řebíčka už od srpna, tedy hned za první měsíc, kdy se bývalý ministr dopravy stal majoritním majitelem Slavie. Vršovičtí ale tvrdí, že peníze už E Side poslali.

"Vždy mezi mezi námi panovaly korektní vztahy. Proto nerozumíme tomu, proč se společnost E Side obrací na soud namísto toho, aby s námi komunikovala, nebo nás o případném problému nejprve informovala," uvedla mluvčí Slavie Soňa Nouzáková v prohlášení.

"Naše společnost je momentálně v dobré platební kondici, a tak nevidíme žádný problém v tom, proč bychom neměli svým finančním závazkům dostát," dodala.

Firma E Side nechtěla žaloby konkretizovat. "Obchodní vztahy se Slavií nebudeme v tuto chvíli komentovat," řekl marketingový ředitel společnosti a bývalý reprezentant Pavel Kuka.

Firmu E Side od podzimu z osmdesáti procent vlastní finanční skupina Natland Group, která byla majitelem Slavie předtím, než ji v srpnu prodala Řebíčkovi.

Aleš Řebíček a bývalý hráč Slavie Adam HloušekFoto Pavel Mazáč SPORT

Vstoupit do diskuse
15

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud