iSport.cz
9. března 2012 • 17:12

Proč Straka skončil? Chuligáni plánovali ničení vesnice, říká manželka

Autor: iSport.cz, Ilona Kolářová
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Důvodem překvapivé rezignace Františka Straky bylo údajné naplánování fotbalových chuligánů ničení vesnice Kněževes, kde trenér žije. V rozhovoru pro iSport.cz to potvrdila manželka Zdeňka Straková, jejíž rodinu varovala policie.



„Franta se rozhodl skončit, protože chuligáni plánují pochody vesnicí, kde bydlíme, další a další ničení,“ řekla Strakova manželka Zdeňka. „Oba tábory, slávisté a sparťani, se měli k těm útokům dokonce údajně spojit.“

Rodinu varovala policie, která monitoruje veškeré dění před derby. Sleduje internetové stránky, diskuze a komunikaci přes facebook.

Radikálové prý chtějí házet v Kněževsi dělbuchy, sprejovat domy a všechno kolem. „Abychom kvůli tomu, že se hraje nějaké derby, ohrozili celou obec? To nemá cenu,“ říká Straková.

S manželem prožívali těžké chvíle po jeho nástupu do Slavie. Přes noc jejich dům posprejovali neznámí vandalové. Objevily se takové nápisy jako „Zradils Spartu, některé věci se neodpouštějí“ a jiné.

Policie dokonce nebyla schopna garantovat, že zajistí rodině Františka Straky ochranu. „To byla poslední kapka,“ dodala Zdeňka Straková.

Celý rozhovor se Zdeňkou Strakovou a další informace o rezignaci trenéra Slavie čtěte v sobotním vydání deníku Sport

Další útok na Straku. Fanoušci tentokrát pomalovali vesnici a okolí, kde Straka bydlí
Další útok na Straku. Fanoušci tentokrát pomalovali vesnici a okolí, kde Straka bydlí

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud