17. května 2012 • 16:59

Slavia dnes jednala o Radovi. Do Sparty ho doporučoval i Košťál

Autor: kub, kap
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Boss fotbalové Slavie Aleš Řebíček se dnes sešel v Teplicích s předsedou představenstva Pavlem Šedlbauerem. Zhruba půl hodiny jednali o přesunu trenéra Petra Rady do Edenu. Přednesli své požadavky a shodli se, že jednání budou pokračovat příští týden. Radův případný odchod do Sparty, s níž byl v minulých dnech spojován, je velmi nepravděpodobný. Lobbovali však za něj vlivní lidé.



Byť se skvěle zabezpečeným týmem nesplnil cíl – postup do evropských pohárů – je Petr Rada na roztrhání. Někdejšího kouče národního týmu chtějí udržet Teplice, kde má ještě rok kontrakt. Stojí o něj však také pražská Slavia a za jeho příchod lobbuje i jedna zájmová skupina ve Spartě. Jak tahle motanice dopadne?

„To si vůbec netroufám odhadnout,“ odpovídá teplický ředitel František Hrdlička. A se smíchem dodává: „Ale taky bych to potřeboval vědět.“

O osudu známého bouřliváka mohlo být jasno už dnes, kdy proběhla schůzka mezi nejvyššími představiteli severočeského a vršovického klubu. Teplice zastupoval předseda představenstva Pavel Šedlbauer, Slavii její majitel Aleš Řebíček.

Teplice uplatnily na Radu opci, takže ho mají ještě na příští sezonu pod smlouvou. A čekaly, s čím přijde Slavia.

„Určitě budeme požadovat nějakou kompenzaci,“ přiznal už včera Hrdlička. „S Petrem Radou jsme počítali a počítáme, vždyť jsme dosud nezačali ani hledat jeho případného nástupce,“ doplnil.

Nicméně jednání žádný konkrétní výsledek neměla. Řebíček přednesl nabídku, Šedlbauer zase své požadavky. Oba se zhruba po půlhodině rozešli s tím, že se rozhodne až příští týden.

Rada byl spojován také se Spartou, kde má horlivého zastánce v osobě místopředsedy představenstva Dušana Svobody. Vlivný funkcionář, který je zároveň III. místopředsedou FAČR, předsedou Pražského fotbalového svazu i Asociace ligových klubů, tlačí Radu do Sparty už poněkolikáté.

A není sám, za Radu několikrát telefonicky lobboval u letenského bosse Daniela Křetínského třeba i bývalý spolumajitel klubu Vlastimil Košťál.

Petr Rada: kde bude trénovat?Foto Pavel Mazáč Sport

„O zájmu Sparty o Radu nic nevím,“ reaguje však Hrdlička. „Nikdo nás ze Sparty zatím neoslovil.“ Očividně jde o Svobodovu sóloakci, která nemá valnou naději na úspěch. Vždyť Rada je nepřijatelný pro fanoušky, a především by si odborně ani lidsky nesedl se sportovním ředitelem Jaroslavem Hřebíkem.

Mezi oběma muži panuje obrovská animozita, zejména Rada reaguje na Hřebíkovo jméno jako býk na rudý hadr. Kdepak, ti dva v jednom klubu jsou fantasmagorie.

Pro Spartu je zatím hlavním a jediným adeptem na post trenéra Vítězslav Lavička, s nímž už zahájila oficiální jednání. Člen představenstva Jakub Otava mu v úterý předložil konkrétní nabídku a Lavička si vzal čas na rozmyšlenou.

Podle informací Sportu to vypadá, že by měl Letenským kývnout a do konce týdne by mohla být dohoda na světě.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud