6. června 2014 • 22:49

Fantastický Klose! 69. gólem překonal historický rekord Müllera

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍPRAVNÉ ZÁPASY NA MS | Fotbalisté Německa v generálce na mistrovství světa deklasovali i díky rekordnímu gólu Miroslava Kloseho 6:1 Arménii. Favorit se před odletem do Brazílie rozstřílel až po přestávce, do kabin šly týmy v Mohuči za bezbrankového stavu. Naopak nejtěsnější vítězství 1:0 zaznamenala v posledním přípravném duelu proti Srbsku pořádající Brazílie.



Skóre zápasu otevřel v 52. minutě André Schürrle, naději na překvapivý výsledek dal hostům vyrovnáním z penalty Henrich Mchitarjan z Dortmundu v 69. minutě. V poslední dvacetiminutovce však Němci nasázeli soupeři pět branek, postupně se trefili Lukas Podolski (71. minuta), Benedikt Höwedes (73.), Klose (76.) a dvakrát Mario Götze (82. a 89.).

Klose tři dny před šestatřicátými narozeninami zaznamenal 69. reprezentační gól. Překonal tím čtyři desetiletí starý rekord Gerda Müllera a stal se nejlepším německým střelcem v historii.

Stínem utkání pro Němce bylo zranění záložníka Marca Reuse, jenž musel s poraněným kotníkem na vyšetření do nemocnice.

Do MS vstoupí Němci za deset dnů duelem proti Portugalsku. Už příští čtvrtek nicméně čeká zahajovací zápas celého šampionátu Brazílii, která se utká s Chorvatskem.

Podívejte se na rekordní gól Kloseho:

"Kanárci" absolvovali dnešní generálku v Sao Paulu proti jinému balkánskému týmu Srbsku a vyhráli 1:0 díky brance útočníka Freda z 58. minuty.

Ruští fotbalisté porazili v posledním utkání před sobotním odletem Maroko 2:0. Gólově se v moskevské generálce na šampionát v Brazílii prosadili obránce Vasilij Berezuckij tvrdou ranou v prvním poločase a po změně stran střelou z voleje záložník Jurij Žirkov. Pro něj to byla v 61. reprezentačním startu první trefa do černého.

Trenér Rusů Fabio Capello nemohl opět postavit kapitána Romana Širokova, který není fit po zranění achillovky. Italský kouč po zápase oznámil, že místo MS čeká Širokova 9. června operace. Ze sestavy vypadl i další záložník Denis Glušakov, který si při rozcvičení přivodil zranění stehenního svalu. Jeho start v Brazílii ale prý není ohrožen.

Maročané měli Rusům posloužit v přípravě jako soupeř podobný rivalovi ze skupiny H Alžírsku, dalšími jejich soupeři na MS budou Belgie a Korea.

Výsledky:

Moskva: Rusko - Maroko 2:0 (1:0)
Branky: 29. Berezuckij, 58. Žirkov.

Mohuč: Německo - Arménie 6:1 (0:0)
Branky: 82. a 89. Götze, 52. Schürrle, 72. Podolski, 73. Höwedes, 76. Klose - 69. Mchitarjan z pen.

Sao Paulo: Brazílie - Srbsko 1:0 (0:0)
Branka: 58. Fred.

Ostatní:

Gdaňsk: Polsko - Litva 2:1 (0:1)
Branky: 59. Milik, 79. Lewandowski - 44. Spalvis.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud