19. června 2012 • 15:06

Nizozemci podrželi trenéra. Za krach můžou problémy v týmu, ne on

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér nizozemských fotbalistů Bert van Marwijk se po neúspěchu na Euru stal hlavním terčem kritiky tisku i fanoušků, ale u vedení fotbalového svazu má dál důvěru a podporu mu vyjádřili i sami hráči. V týmu však prý byly vnitřní problémy, které bude třeba rychle vyřešit.



Tvůrce hry Wesley Sneijder, po odchodu Marka van Bommela pravděpodobně příští kapitán oranjes, se kouče zastal hned po návratu výpravy do Amsterodamu.

"Trenéra nemůžeme vinit z toho, co se stalo. Za poslední čtyři roky tady odvedl dobrou práci. Spíš se musíme podívat dovnitř týmu, třeba na hráče, který před zápasy prozradil novinářům naše taktické plány," řekl Sneijder.

Nizozemský tisk ve své analýze dospěl k závěru, že Van Marwijk sice přivedl tulipány ke stříbru na mistrovství světa, ale v posledních letech byl příliš konzervativní. A že hráči s velkým egem svým hašteřením pohřbili naděje týmu, stejně jako už několikrát v minulosti.

I Arjen Robben naznačil, že v týmu to neklapalo, ale žádné podrobnosti neprozradil. "Jako hráči se musíme podívat do zrcadla, abychom viděli, co bylo špatně. Za neúspěch jsme zodpovědní všichni, hráči i realizační tým, stejně jako jsme byli před dvěma lety zodpovědní za úspěch," řekl Robben.

Jen na trenéra fiasko nesváděl, přestože s ním podle médií neměl zrovna nejlepší vztahy. Nizozemská televize detailně ukázala, jak podrážděně reagoval na Van Marwijkův pokyn, aby se v druhém poločase zápasu s Portugalskem víc věnoval bránění. "Drž hubu," odečetli experti z Robbenových rtů.

Van Marwijk má smlouvu až do roku 2016 a předseda svazu Bert van Oostveen se nechal slyšet, že se na tom nic nemění.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud