4. července 2012 • 04:00

Šíp: Limberský se plete, musí hrát pro všechny! I pro ty, co jim nevěří

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeho emotivní vystoupení po blamáži s Ruskem se stalo jedním z hlavních témat letošního mistrovství Evropy. „Kdybych věděl, jakou celonárodní diskusi to vyvolá, asi bych držel hubu,“ vrací se ke své kritice národního týmu Karel Šíp v rozhovoru pro nové číslo týdeníku Reflex, který vychází ve středu.



Co dalšího ještě Šíp Reflexu řekl?

O svém vystoupení v televizním studiu

Byl jsem ve Wroclawi na náklady a na pozvání fotbalové asociace, o to to bylo pikantnější. Pozvali mě do studia v devět ráno, abych řekl, co si o tom zápasu myslím.

Prohráli jsme 1:4 a hráli příšerně. A mě prostě ani nenapadlo, že bych z vděčnosti za to pozvání a pohoštění začal říkat něco jako: „No, nebylo to špatný, oni si to hoši rozeberou. Příště to dopadne líp.“

Ne, já řekl, co jsem si myslel. Byl to šok pro všechny, i pro lidi z fotbalových kruhů. Chtěli hlas lidu, tak ho dostali.

O reakci Davida Limberského

Já vážně jen řekl, co jsem viděl. Ale nemůže třeba Limberský, výborný hráč mimochodem, tvrdit potom do novin, že „my nehrajeme fotbal pro takové, jako jsou Šíp a spol.“

On se samozřejmě plete. On musí hrát pro všechny. I pro ty, kteří jim nevěří. Jasně že by se fotbalistům všude na světě líbilo hrát jen pro fanoušky, kteří je oslavují, ale to je jejich naivní představa.

Každý z nás – fanoušků – je amatérský trenér a každý si po zápase myslíme, že bychom to postavili líp. S tím ale přece fotbalisté musejí počítat. Oni to ale nečekali zrovna od Šípa, televizního kašpara, jenž se do nich pustil bez jakéhokoli humoru a polovinu kádru poslal domů.

O národním týmu

Nemyslím si, že čtvrtfinále je úplný úspěch. Naopak – postup ze skupiny by byl jasný neúspěch. I teď zpětně bych chtěl našim fotbalistům strašně zatleskat za druhý poločas s Polskem.

Což bylo mimo jiné díky životní formě Jiráčka s Pilařem, ke kterým se pak přidal i Hübschmann a oba krajní beci. Ale slabiny ten mančaft samozřejmě má a zakrývat je mi přijde zbytečné.

O herním projevu české reprezentace

Vůbec se nehraje pro lidi, bez ohledu na to, jestli se na to dá, nebo nedá koukat. Vezměte si úvod kvalifikace doma s Litvou. Zápas měl skončit výhrou 4:0. A přesto jsme ho prohráli. Lidi možná vidí, že ten styl neodpovídá.

O Milanu Barošovi

Hrajeme na jednoho hrotového útočníka, který je z formy. Já proti Milanu Barošovi vůbec nic nemám, ale přece nejde pořád strkat hlavu do písku. Proč máme hrát vlastně defenzivně, i když hrajeme doma s papírově slabším soupeřem?

+ Celý rozhovor s Karlem Šípem čtěte v dnešním vydání týdeníku Reflex

+ Velký rozhovor s Vladimírem Šmicrem (nejen) o výrocích Karla Šípa čtěte ve středečním Sport Magazínu

Milan Baroš se s reprezentací loučí.
Milan Baroš se s reprezentací loučí.

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud