Jonáš Bartoš
16. června 2016 • 19:00

Chorvatský kouč vzpomíná na souboj s Vrbou. Tohle není Liga mistrů, varuje

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z FRANCIE | V létě 2013 bojoval slovinský mistr Maribor v play off Ligy mistrů s Viktorií Plzeň. Na jedné střídačce velel Ante Čačič, na druhé Pavel Vrba. Po třech letech se jejich cesty střetávají znovu, tentokrát na nejvyšší reprezentační úrovni. S Plzní byl úspěšnější český kouč, jeho chorvatský protějšek chystá odvetu. „Tohle není Liga mistrů, máme mnohem kvalitnější tým,“ prohlásil zkušený dvaašedesátiletý trenér českého soupeře.



Před třemi lety ve dvojzápase s Mariborem o postup do základní části Ligy mistrů Plzeň dominovala. Nad slovinským šampionem doma zvítězila 3:1 (branky Čišovský, Darida, Ďuriš), zvládla i odvetu (1:0, Tecl) a podruhé v historii si zahrála nejlepší evropskou klubovou soutěž.

„Pana Vrbu si z těch dvou zápasů pamatuji. Viktoria Plzeň byla lepší tým než Maribor, když jsem ho tehdy trénoval,“ zapátral v paměti chorvatský kouč Ante Čačič.

„Je to výborný trenér, proto teď vede český národní tým. Plně ho respektuji, ale tohle je jiná situace, jiný zápas než Liga mistrů. Teď jsem trenérem Chorvatska, máme mnohem kvalitnější tým, než byl ten před třemi lety v Mariboru.“

V tom má určitě pravdu. Chorvatsko jde do utkání s Českem v pozici favorita, s hvězdným kádrem v čele s Modričem, Rakitičem či Mandžukičem.

„Bylo to poslední předkolo Ligy mistrů, tehdy jsme s Plzní dvakrát vyhráli,“ zavzpomínal Vrba. „Teď je to něco jiného, kvalita Mariboru a chorvatské reprezentace se nedá srovnávat. Když ale vyhraju i potřetí, budu rád,“ usmál se Vrba.

Pozorovatel Chorvatů Plachý: Jak zastavit Modriče? Blbě
Video se připravuje ...

„Češi proti nám budou hrát jinak než proti Španělsku,“ upozornil Čačič. „Se Španělskem to bylo velice vyrovnané, dostali branku až v posledních minutách. Je to velice ambiciózní tým, zítra to bude úplně jiný zápas. Doufám, že my začneme podobně jako s Tureckem a mí hráči se budou soustředit celých devadesát minut. Věřím v dobrý výsledek,“ dodal.

Čačič na pravou stranu obrany postaví i kapitána Darija Srnu. Ten po utkání s Tureckem kvůli úmrtí svého otce opustil výpravu, ale před dalším zápasem ve skupině se k týmu připojil a na páteční bitvu je nachystaný.

„Je fit a v pořádku. Zítra bude kapitánem a samozřejmě bude v základní sestavě,“ jasně deklaroval Čačič. „Je to pro tým těžké, ale musíme se s tím srovnat, může nás to dokonce ještě víc motivovat. Dozvěděl jsem se, že ještě jedné naší pracovnici u týmu zemřel manžel. Je to velmi těžká situace pro nás všechny. Ale musíme zůstat v klidu, soustředit se a hrát co nejlépe,“ zakončil.

Lafata: Chorvati jsou kvalitativně v těsném závěsu za Španěly
Video se připravuje ...

Brankářům se na EURO daří a věřím, že jim to vydrží, směje se Čech
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud