Jonáš Bartoš
3. října 2016 • 15:48

Odchod do Itálie? Nelituju, řekl Schick. Chválil ho i mazák Sivok

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po dohodě tentokrát Patrik Schick zamířil na sraz českého reprezentačního áčka, nikoliv mladších „Lvíčat“, kde je nejlepším střelcem v probíhající kvalifikaci o ME do 21 let. Útočník Sampdorie Janov může být jedním z trumfů Jarolímovy družiny v německém pekle, kde čeští fotbalisté odehrají už v sobotu těžkou bitvu v boji o postup na světový šampionát 2018. „O moc těžších zápasů asi neexistuje,“ culil se dvacetiletý talent na srazu národního týmu.



Schick odehrál od letního příchodu do Itálie pět ligových zápasů, zatím nevstřelil branku. Prostor dostává jako střídající hráč, v průměru na hřišti vydrží okolo půl hodiny. Zatím se ale nadaný forvard veze se špatnou formou mužstva, které je v lize až na 15. místě.

„Naneštěstí pro mě tam většinou chodím za stavu, když zrovna prohráváme. V Itálii je to tak, že když jeden tým vede, hodně se stáhne a je těžké to dobývat. Je náročné jít na hřiště a otočit zápas, když prohráváte a něco s výsledkem udělat. Nějaké šance jsem měl, mohl jsem dát gól, ale bohužel to nevyšlo,“ zhodnotil své dosavadní výkony v Sérii A.

V Schickovi dřímá velký potenciál, čiší z něj sebevědomí a nebojí se velkých výzev. Vždyť upřednostnil italské dobrodružství před Spartou, kam se měl vrátit po povedeném hostování v Bohemians.

„Nelituju toho, že jsem odešel. Nic mi v Itálii nechybí, život je tam fajn. Teď ještě dostat pořádnou šanci, chytit ji za pačesy a hrát. Je tam kvalitní liga, o trošku vyšší level než v Česku,“ přiblížil útočník.

Schick na sebe vydatně upozorňuje na evropské reprezentační scéně. V kvalifikaci na ME jednadvacítek je s deseti brankami nejlepším střelcem, daří se mu a má formu. Také proto se trenéři rozhodli, že mladý talent povýší a zařadí ho do kádru pro Německo a Ázerbájdžán.

Schick: Nelituji, že jsem odešel, nic mi v Itálii nechybí
Video se připravuje ...

Šikovný hráč se tak poprvé objevil na srazu národního týmu pod Karlem Jarolímem . „Trenéři se společně domluvili, že pojedu sem. Samozřejmě, že áčko je áčko. Myslím, že kluci kvalifikaci (jednadvacítka hraje s Moldavskem) zvládnou i beze mě a vyhrají. Jsem raději tady,“ neskrýval Schick. „Je to u mě další výkonnostní pokrok a ocenění, že jsem se mohl odpíchnout od jednadvacítky sem.“

Ač je nejmladším členem Jarolímova kádru, u hráčů má vzhledem ke svým kvalitám slušný respekt. „Viděl jsem ho už v přípravě před EURO, hrozně moc mě zaujal. Nechci ho přechválit, aby nebyl moc nahoře, ale pro mě je to nadstandardní hráč. Je i mentálně vyspělý, pokud mu vydrží zdraví a v hlavě to bude mít srovnané jako doteď, má před sebou velkou budoucnost,“ prohlásil nejzkušenější mazák v týmu Tomáš Sivok .

Schick se tak může těšit na zajímavou kvalifikační premiéru. „Každý má z Německa respekt, ale nemyslím si, že by mělo jít o strach z neúspěchu,“ prohlásil sebevědomě.

Sivok: Nemůžeme to jet do Německa jen odehrát a soustředit se na Ázerbajdžán
Video se připravuje ...

Petržela o návratu do reprezentace: V Plzni si mě dobírali, jestli jedu na starou gardu
Video se připravuje ...

Jarolím o prvním setkání s Petrželou: Myslel jsem, že poslali někoho jiného
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud