Jonáš Bartoš
2. září 2017 • 09:26

Zmatek při gólu. Dětinskost, zlobil se Kalas. Zavánělo to faulem, řekl Jarolím

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

V 78. minutě přišla obrovská česká euforie, když Vladimír Darida životní střelou vyrovnal s Němci na 1:1. Jenže o deset minut později přišla studená sprcha. Mats Hummels, kterého hlídal ofenzivně laděný Jakub Jankto, se přes něj při standardní situaci prosadil hlavou a zajistil Němcům tři body. „Byla to školácká chyba,“ zlobil se domácí stoper Tomáš Kalas. On a další vysocí obránci totiž stáli ve zdi, místo aby bránili urostlé hlavičkáře soupeře.   



Češi po krásné Daridově pumelici srovnali na 1:1 a sahali po bodu. Jenže srovnaný stav vydržel pouze deset minut, než o výhře hostů rozhodl hlavičkou Mats Hummels. „Je to zklamání, takový zápas jsme měli zremizovat, ať už jakýmkoliv způsobem,“ mrzelo Tomáše Kalase. „Když dáme v 78. minutě gól na 1:1 proti Německu, takový zápas musíme dohrát do konce. Zbývalo deset minut, tam musíme nechat všechno,“ zlobil se.

Češi při zlomové standardce čekali střelu, takže do zdi šli nejvyšší obranáři. Němci ale soupeře převezli, Kroos zvolil centr a u Hummelse byl pouze Jakub Jankto, situaci nezachránil ani dobíhající Vladimír Darida. Ani jeden z hráčů svými proporcemi nemohl silného stopera zastavit, aby poslal balon do brány.

„Byla to taková školácká chyba. Nemůžeme to vyčítat těm, co tu situaci bránili. Tam jsme měli být my, stopeři nebo obránci, kteří jsou zvyklí na bránění standardních situací a podstupování obranných soubojů,“ litoval situace před druhou německou brankou obránce Tomáš Kalas.

Kalas: Měli jsme víc šancí než Němci. Kdo to může říct?
Video se připravuje ...

„My jsme se asi naivně postavili na to, že budou střílet. Měli jsme zareagovat na jejich rozběh, borci stáli od balonu na jeden a půl kroku. Z toho by asi gól nedali, nebo by Vacloš měl mnohem větší šanci tomu zabránit, asi by to nebyla nijak extra silná střela. Měli jsme na to zareagovat selským rozumem a z té zdi se přesunout. Poslat tam kluky, kteří jsou víc do útoku a my jsme si měli rozebrat jejich nejvyšší hráče. Ale to se teď po zápase lehce říká,“ štvalo Kalase.

Situaci možná předcházel faul na Jankta. „Byli tam dva hráči (Özil, Kroos), co umí zakončit přímo, naše komunikace trošku zaskřípala. Ve zdi mohli být jiní hráči a ti vyšší měli situaci dohrát s jejich hráči. Zavánělo to faulem i ofsajdem, nevím, ještě jsem to neviděl,“ pravil po utkání trenér Karel Jarolím.

Klíčovou situaci nelze vrátit, přesto Češi zanechali v utkání se světovými šampiony dobrý dojem. „Je to škoda, teď se můžeme třískat do hlavy. Málokdo na celém světě může říct, že v devadesáti minutách měl víc brankových příležitostí než Německo. Tohle je pozitivní, že jsme dokázali na hřiště přenést to, co jsme chtěli, co jsme trénovali. Je vidět, že když se dobře připravíme, můžeme hrát s kýmkoliv,“ snažil se myslet pozitivně Kalas.

Ter Stegen: Daridův gól byl překrásný, to se musí uznat
Video se připravuje ...

Vaclík: Přijít o bod takhle v závěru je velké zklamání
Video se připravuje ...

Müller: Češi nám zkomplikovali život, extrémně běhali
Video se připravuje ...

Darida: Teď jsem zklamaný, ale později si řeknu, že to byl jeden z mých nejlepších gólů
Video se připravuje ...

Český útočník Michael Krmenčík v souboji s Matsem Hummelsem
Český útočník Michael Krmenčík v souboji s Matsem Hummelsem

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud