1. září 2017 • 22:30

Česko - Německo 1:2. Darida krásně přiblížil bod, naděje uťal Hummels

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bod proti úřadujícím mistrům světa byl blízko. Čeští fotbalisté v kvalifikaci na MS 2018 padli s favorizovaným Německem po boji 1:2. Už ve 4. minutě otevřel skóre hostující Timo Werner. Domácí si vytvořili několik slibných příležitostí, vyrovnávací branku přinesla až výstavní střela Vladimíra Daridy z 78. minuty. Výhru favoritovi vystřelil po standardní situaci stoper Mats Hummels. Čeští reprezentanti hrají další utkání v pondělí v Severním Irsku. 



Český celek ztrácí na třetím místě tabulky tři kola před koncem skupiny už sedm bodů na druhé Severní Irsko, na jehož půdě se představí v pondělí v Belfastu. Svěřenci kouče Karla Jarolíma potřebují k druhému místu vyhrát všechny tři zbývající duely a navíc doufat, že Severní Irové už naopak ani jednou nezvítězí.

Do baráže o šampionát v Rusku postoupí z druhých míst osm nejlepších týmů. Přímo na mistrovství projdou pouze vítězové skupin, Němci v čele té "české" zůstávají bez ztráty bodu stoprocentní.

Kouč Jarolím velmi překvapil a do základní sestavy nasadil tři stopery, takže při bránění hrál český celek s pěti zadáky. Jedním z nich byl i Bořil, který si jako nováček odbyl reprezentační premiéru. Jen na lavičce i kvůli karetnímu ohrožení začali Dočkal, Kadeřábek a Krejčí. Němci postavili všechny hlavní opory včetně Kroose, Özila či Müllera.

Němečtí fotbalisté se radují z rychlého gólu v kvalifikačním zápase proti Česku
Němečtí fotbalisté se radují z rychlého gólu v kvalifikačním zápase proti Česku

Český plán vyztužit defenzivu vzal za své hned po necelých čtyřech minutách. Özil poslal přihrávku skrz střed domácí obrany, balon převzal Werner a skrz padajícího Vaclíka ho dostal do sítě.

Jarolímův celek se po inkasovaném gólu oklepal a několikrát vítězi Poháru FIFA zatopil. Ve 12. minutě Kopicovi v poslední chvíli zablokoval střelu obránce, poté nebezpečně pálil debutant Bořil.

Vaclík: Přijít o bod takhle v závěru je velké zklamání
Video se připravuje ...

Ve 20. minutě se blýskl na druhé straně Vaclík, který vyrazil Stindlovu ránu. Němci více drželi míč, ale český tým byl v protiakcích nebezpečný a dokonce v první půli vyhrál na střely 8:7. Jankta zastavil v přečíslení dva na jednoho sporný ofsajd a těsně před pauzou po výborné kombinační akci Gebre Selassie místo střely zbrkle centroval do zámezí.

Ter Stegen: Daridův gól byl překrásný, to se musí uznat
Video se připravuje ...

I po přestávce Češi pokračovali ve výkonu na hranici možností. Ter Stegena protáhl tečovanou střelou Souček a neprosadil se ani agilní Bořil. Němci pak kontrolovali průběh, ale do velkých šancí se nedostávali.

Navíc domácí dál hrozili, velmi nečekaně byli střelecky aktivnější a v 78. minutě se dočkali odměny. Darida, který působí v bundesligové Hertě Berlín, napřáhl z 25 metrů a dělovkou dokonale trefil horní roh branky.

Němci si přesto dokázali vzít vedení zpět. Kroos v 88. minutě nacentroval z přímého kopu, po kontaktu s Hummelsem spadl Jankto a německý stoper zřejmě na hraně ofsajdu hlavičkou rozhodl.

Darida: Teď jsem zklamaný, ale později si řeknu, že to byl jeden z mých nejlepších gólů
Video se připravuje ...

Kalas: Měli jsme víc šancí než Němci. Kdo to může říct?
Video se připravuje ...

Müller: Češi nám zkomplikovali život, extrémně běhali
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 78. Darida

Hosté: 4. Werner, 88. Hummels

Sestavy

Domácí: Vaclík – Gebre Selassie, Kalas, Suchý (C), Novák, Bořil – Kopic (53. Krejčí), Darida, Souček, Jankto (89. Zmrhal) – Krmenčík (76. Kliment).

Hosté: ter Stegen – Kimmich, Hummels, Ginter, Hector – Kroos, Stindl (67. Draxler) – T. Müller (C), Özil, Brandt (61. Rüdiger) – Werner (79. Can).

Náhradníci

Domácí: Barák, Dočkal, Hovorka, Hušbauer, Kadeřábek, Kliment, Koubek, Krejčí, Lüftner, Pavlenka, Zmrhal

Hosté: Can, Draxler, Gómez, Goretzka, Henrichs, Leno, Rüdiger, Rudy, Süle, Trapp, Younes

Karty

Domácí: Kalas

Hosté: T. Müller, Rüdiger

Rozhodčí

Sergej Karasev – Anton Averjanov, Tichon Kalugin (všichni Rusko)

Stadion

Eden Aréna, Praha-Vršovice

Návštěva

18093 diváků

Skupina C

Z V R P Skóre B
1. Německo 10 10 0 0 43:4 30
2. Sev. Irsko 10 6 1 3 17:6 19
3. Česko 10 4 3 3 17:10 15
4. Norsko 10 4 1 5 17:16 13
5. Ázerbajdžán 10 3 1 6 10:19 10
6. San Marino 10 0 0 10 2:51 0

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud