Jonáš Bartoš
9. října 2017 • 04:55

Někam jsme se pohnuli, říká Jarolím o reprezentaci. V úterý jde k Berbrovi

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Závěr kvalifikace podtrhli šestibodovým ziskem. Výhry v Ázerbájdžánu a následná bodová povinnost se slaboučkým San Marinem (5:0) ale nesmažou fakt, že kvalifikace o světový šampionát se jako celek české reprezentaci nepovedla. Výkonný výbor FAČR na svém úterním zasedání bude řešit i pozici trenéra Karla Jarolíma, zda má u mužstva zůstat pro další kvalifikační cyklus.



Po výhře nad San Marinem začne fotbalová generalita na pražském Strahově rozhodovat o budoucnosti trenéra Karla Jarolíma. Ten má už na úterý sjednanou schůzku s Romanem Berbrem a dalšími členy Výkonného výboru FAČR.

„Nechci to teď řešit, uvidíme. Je zbytečné se k tomu vyjadřovat. Nerad chodím od rozdělané práce. Mužstvo prochází nějakým procesem, je v nějakém vývoji, někam se to pohnulo. Je v lepším stavu, než když jsme začínali,“ prohlásil kouč bezprostředně po utkání se San Marinem.

Právě v úterý se nejspíš rozhodne o tom, jestli trenér u národního týmu zůstane. „Pan Jarolím bude na úterním jednání Výkonného výboru přítomen, protože vedení národního týmu bude předkládat analýzu celé kvalifikace právě na tomto setkání,“ uvedl den před utkáním se San Marinem mluvčí národního týmu Pavel Pillár. I předložená analýza každopádně rozhodne, zda reprezentace půjde do dalšího kvalifikačního cyklu se stejným, či novým koučem.

Na hřiště se při výhře nad San Marinem dostal také Václav Kadlec
Na hřiště se při výhře nad San Marinem dostal také Václav Kadlec

Jarolím přebral národní tým před rokem v létě, kdy do Ruska odešel Pavel Vrba. „Prošli jsme nějakým procesem, mužstvo se stabilizuje. Procentuelně nevím, jak bych to vyjádřil. Teď je třičtvrtě roku prostoru případně něco vyzkoušet. Do další kvalifikace by se to samozřejmě mělo stabilizovat,“ uvedl zkušený trenér.

„Když jsme to přebírali, zbýval měsíc do začátku kvalifikace a řada hráčů skončila, bylo to všechno dost hektické, čas hrál proti nám. Teď je toho času relativně víc,“ zdůraznil, že do startu následující kvalifikace o mistrovství Evropy teď bude dostatek prostoru, aby mužstvo šlo do ostrých utkání maximálně vyladěné.

Jestli u toho bude Jarolím, zatím není jasné. „Vedení FAČR se po skončení této neúspěšné kvalifikace bude zabývat úlohou Karla Jarolíma u týmu pro další kvalifikační období,“ uvedl už po skončení minulého reprezentačního srazu místopředseda FAČR Roman Berbr.

Jarolímova dosavadní bilance u reprezentace včetně přípravných duelů činí šest výher, čtyři remízy a čtyři prohry. Nově tvořený tým dokázal dvakrát rozcupovat San Marino, poradil si doma s Norskem, vyhrál v Ázerbájdžánu a uspěl v přípravách s Arménií a Litvou.

Má budoucnost u reprezentace? Nerad odcházím od rozdělané práce, řiká trenér Jarolím
Video se připravuje ...

Bohužel klíčové duely Češi nezvládli. Nepovedl se start kvalifikace (domácí bezgólové remízy se Severním Irskem a Ázerbájdžánem), v červnu 2017 zase mužstvo zklamalo v Norsku (remíza 1:1). V duelu o všechno pak výběr Karla Jarolíma prohrál 0:2 v Severním Irsku.

Dvě ztráty s Německem, které momentálně patří mezi úplně nejlepší reprezentace světa, se nově tvořenému kádru tolik vyčítat nedají. Prohra 0:3 v Hamburku byla jednoznačná, v domácí odvetě chybělo velmi málo, aby Češi aspoň bod brali – Mats Hummels trefil vítězný gól na 2:1 až v 88. minutě utkání.

Góly

Domácí: 8. Krmenčík, 23. Krmenčík, 27. Kopic, 71. Novák, 83. V. Kadlec

Hosté:

Sestavy

Domácí: Koubek – Kadeřábek, Kalas, Lüftner, Novák – Darida (C), Dočkal – Kopic (63. Sýkora), Barák (70. V. Kadlec), Jankto – Krmenčík (63. Kliment).

Hosté: A. Simoncini – Brolli, F. Vitaioli (82. M. Berardi), Ales. Della Valle (C), Palazzi, Grandoni – Mi. Battistini, Tosi, F. Berardi (76. Berretti), Rinaldi – Bernardi (63. Bonini).

Náhradníci

Domácí: Pavlenka, Vaclík, Bořil, Brabec, Falta, Kadlec, Kliment, Souček, Sýkora, Suchý, Zmrhal

Hosté: Manzaroli, Muraccini, Cesarini, Berardi, Golinucci, Bonini, Berretti, Calzolari, Biordi, Zavoli

Karty

Hosté: Mi. Battistini

Rozhodčí

Troleis – Christiansen, Højgaard

Stadion

Plzeň City Stadium, Plzen

Návštěva

5 625 diváků

Skupina C

Z V R P Skóre B
1. Německo 10 10 0 0 43:4 30
2. Sev. Irsko 10 6 1 3 17:6 19
3. Česko 10 4 3 3 17:10 15
4. Norsko 10 4 1 5 17:16 13
5. Ázerbajdžán 10 3 1 6 10:19 10
6. San Marino 10 0 0 10 2:51 0

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud