Stanislav Hrabě
14. října 2012 • 22:52

Gdě bumážka! Jednadvacítka přeletěla čtyři pásma a pokusí se o zázrak

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RUSKA | Téměř čtyři hodiny letu, překonaných 3 600 kilometrů a čtyři časová pásma. Takovou cestu mají za sebou fotbalisté do 21 let, kteří se v dalekém Jekatěrinburgu ležícím na Uralu pokusí dohnat ztrátu z prvního duelu baráže o postup na mistrovství Evropy 2013, kdy v Jablonci podlehli Rusku 0:2. A po dlouhém letu je čekala ještě důkladná pasová kontrola.



Výprava se po příletu shromáždila u přepážky, kde kontrola probíhala víceméně formálně, na půdu největšího státu světa postupoval jeden cestující za druhým. Byl to však volný průchod pro ruské občany a občany spřáteleného Běloruska.

„Sem se raději stavět nebudeme,“ poslal trenér Jakub Dovalil své svěřence do dlouhé fronty vedle.

„Gdě bumážka!“ vrátila přísná policistka prvního odvážného s pasem v ruce. „Musíte vyplnit prohlášení pro vstup do Ruska a výjezd,“ informoval všechny vedoucí mužstva Rudolf Baťa.

A jal se vysvětlovat, co mají kam vyplnit. „Nějak mi to nejde přečíst,“ postěžoval si Ladislav Krejčí, že mu azbuka nejde moc přelousknout.

Aspoň vidíte, v čem jsme žili

„Aspoň vidíte, v čem jsme žili,“ poučil hráče asistent Jan Suchopárek a jako bývalý hráč vojenského týmu Dukly Praha bravurně zvládl všechny nástrahy byrokracie. Hodinu trvalo, než mohli hráči proniknout do deštivého města.

Přitom měli za sebou čtyři hodiny dlouhého letu. „Já letadlo moc nemusím, měl jsem připravené filmy, komedie, a asi na hodinu usnul,“ pochlubil se Krejčí, jak přemístění téměř až na asijský kontinent zvládl.

„V Asii jsem ještě nikdy nebyl,“ přiznal svou premiéru na největším světovém kontinentu útočník Stanislav Tecl. Aspoň na krok se chystá na něj vstoupit.

Trenér Dovalil v dalekém přemístění velký problém nevidí. „Rusové jsou na tom hůř,“ upozornil, že soupeř má za sebou cestu z Moskvy do Prahy (dvě časové pásma) a pak do Jekatěrinburgu (čtyři).

„My dopoledne trénovali v Břízkách, nacvičovali jsme standardní situace, přechodovou fázi a penalty. Odpoledne letěli. Zítra mají hráči dopoledne vycházku, trénink je v čase utkání na hlavním stadionu,“ nastínil program svých svěřenců.

Všichni se shodují, že se přes nepříznivý stav z prvního střetnutí chtějí o postup porvat.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud