3. listopadu 2015 • 21:15

Kometa polské ligy Vacek: Návrat do Sparty? Už asi těžko

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Záložník Kamil Vacek byl v létě z pražské Sparty jako nepotřebný poslán na hostování do Piastu Gliwice, kde se hned zařadil mezi opory nečekaného lídra, a výborná forma mu vynesla i pozvánku do reprezentace. Osmadvacetiletý fotbalista je za nominaci pro listopadové přípravy se Srbskem a Polskem rád, angažmá v Gliwicích si mimořádně užívá a s návratem na Letnou už moc nepočítá.



Vacek za Piast, který vede český trenér Radoslav Látal, nastoupil ve všech 14 ligových zápasech sezony v základní sestavě a dal tři góly. Do národního týmu byl povolán poprvé od roku 2011, kdy si připsal všech šest dosavadních startů.

"Já jsem nad tím moc nepřemýšlel, protože hlavně ty poslední tři roky, kdy jsem byl v Itálii a pak ve Spartě, nebyly jednoduché. Jisté náznaky jsem měl, ale nějak jsem se tím nezatěžoval. Snažím se hrát co nejlépe umím a tohle je taková odměna za mou práci. Jsem rád, že jsem neušel pozornosti trenéra (Pavla Vrby)," řekl Vacek v rozhovoru s ČTK.

Limberský je zpět v reprezentaci, šanci dostane Vacek
Video se připravuje ...

Situace před touto sezonou pro něj byla složitá. "Když jsem odcházel ze Sparty a pan (trenér Zdeněk) Ščasný mi řekl, že se mnou nepočítá do kádru, tak to pro mě nebylo jednoduché. Předchozí půlrok, co jsem byl na hostování v Boleslavi, nebyl z mé strany vůbec špatný a myslel jsem si, že šanci dostanu," vzpomínal střední záložník.

"Měl jsem nějaké možnosti a sám jsem hodně vybíral, jaké řešení zvolím. Možná to bylo překvapivé, ale já měl od mnoha lidí na polskou ligu strašně dobré reference. Pak ve finále po rozhovoru s panem Látalem jsem se rozhodl vyzkoušet tuhle cestu. Teď se potvrzuje, že to bylo dobré," přidal Vacek.

Našel znovu chuť do fotbalu

V Polsku ho fotbal opět baví. "Potom, co jsem ve Spartě nedostával pravidelně příležitost, jsem strašně rád, že tady můžu hrát a že se na hřišti zase cítím dobře. To je momentálně pro mě nejdůležitější. Jestli mám životní formu, to opravdu nedokážu říct," konstatoval bývalý hráč Olomouce, Bielefeldu nebo Chieva Verona.

Piastu se podle něj nadmíru daří i díky práci Látala. "Po minulé sezoně skončilo snad čtrnáct lidí a čtrnáct nových kluků si vybral sám trenér Látal. Myslím, že mužstvo strašně dobře poskládal a sedli jsme si jako tým. Opravdu jsme schopní vyhrávat nad velkými soupeři a v Polsku to nikdo nečekal. Doufám, že sezona může být ještě lepší, máme to rozehrané dobře. Uvidíme, jak to všechno skončí," řekl Vacek, jehož spoluhráčem je další host ze Sparty útočník Martin Nešpor.

Zatím nepřemýšlí, kde bude hrát v příštím ročníku, ale pokračování ve Spartě nepovažuje za pravděpodobné. "Ani si nemyslím, že bych se do Sparty vrátil. Ten rok a půl, co jsem tam teď byl, pro mě byl hodně těžký, moc příležitostí jsem nedostával. Ani si nemyslím, že by byla vůle Sparty, abych se vrátil já. Takže to pro mě teď vůbec nehraje žádnou roli. Moc o tom nepřemýšlím, užívám si to, že můžu pravidelně hrát. Teď bych toho stejně moc nevymyslel," prohlásil Vacek.

Proti Polsku by si 17. listopadu rád zahrál i kvůli specifické atmosféře i formě tamního národního týmu, který stejně jako český postoupil na mistrovství Evropy.

"Fotbal je opravdu v Polsku velký fenomén, stadiony, atmosféra a všechno je tady na skvělé úrovni. Ve Wroclavi, kde se hraje, je už teď stadion beznadějně vyprodaný. Myslím, že se tam vejde kolem 50 tisíc lidí. Na ten zápas se samozřejmě těším a jestli se dostanu alespoň na chvíli na hřiště, tak za to budu moc rád," dodal Vacek.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud