1. září 2016 • 12:30

Spielführer Schweinsteiger se loučil a plakal. Přeje si zůstat v United

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Sport Magazín a otevřená zpověď fotbalisty Martina Fenina
VŠECHNA VIDEA ZDE

Německo porazilo Finsko 2:0. Jenže fanoušci si budou pamatovat středeční přípravný zápas především jako rozlučku Bastiana Schweinsteigera s národním týmem. 32 letého záložníka, který nastřádal 121 startů a 24 gólů, zahrál si na sedmi velkých turnajích a přispěl k titulu na MS 2014. Po konci zápasu neskrýval dojetí. "Znamená pro mě hrozně moc, že jste tady. Bylo mi ctí pro vás hrát," řekl Schweinsteiger v slzách fanouškům.



Ještě naposledy z něj byl šéf. Schweinsteiger oblékl kapitánskou pásku s nápisem Spielführer a užíval si posledních 67 minut v německé reprezentační kariéře. Jeho večírek na rozloučenou vyšel dokonale.

Na stadionu v Mönchengladbachu panovala slavnostní a uvolněná atmosféra. Jeden z fanoušků překonal reklamní panely, vběhnul na hřiště a vyfotil si selfie s hrdinou dne, rozhodčí ani neprotestoval a ani pořadatelé nezasáhli.

„Chtěl jsem si užít každý moment a vidíte, jak to na mě dolehlo. Nečekal jsem, že to bude tak nádherné,“ podělil Schweinsteiger se o svoje pocity.

Promluvil také o svojí klubové budoucnosti. V Manchesteru United vypadl po příchodu trenéra Josého Mourinha z prvního týmu, nicméně se podle vlastních slov nechystá na odchod z Old Trafford. „Mám tam smlouvu do roku 2018 a rád bych ji dokončil. Mám fotbal moc rád, což znamená, že jsem rád na hřišti a hraju. To je všechno, na co myslím,“ nepřipouštěl si, že by mohl pod Mourinhem natrvalo zůstat na vedlejší koleji.

Jeden z fanoušků si doběhl na hřiště udělat selfie s Bastianem Schweinsteigerem
Jeden z fanoušků si doběhl na hřiště udělat selfie s Bastianem Schweinsteigerem

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud