11. listopadu 2017 • 19:25

Katar - Česko 0:1. Hubenou výhru vystřelil Barák, zahráli si nováčci

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští fotbalisté si připsali čtvrté vítězství za sebou, když v přípravném duelu v Dauhá zdolali domácí reprezentaci Kataru 1:0 gólem Antonína Baráka z 15. minuty a vyhráli tak i celý miniturnaj. Trenér Karel Jarolím provedl oproti duelu s Islandem devět změn, od začátku si zahráli i tři debutanti Stefan Simič, David Houska a Vladimír Coufal. 



Česká reprezentace si připsala čtvrtou výhru za sebou, což se jí povedlo poprvé po třech letech a teprve podruhé za posledních deset let.

Katar sice předváděl zajímavé akce a nebyl odevzdaným soupeřem, ale čeští hráči uspěli i se třemi nováčky v sestavě.

Trenér Jarolím udělal v zahajovací sestavě devět změn oproti středeční výhře nad Islandem a dal šanci nováčkům Coufalovi, Houskovi a Simičovi. V úvodu utkání bylo patrné, že se nová sestava sehrává a byli to Katařané, kdo byl více u míče. Poměrně dobře kombinovali, ale česká obrana je do šancí nepouštěla.

Byla to velká dřina, hodnotil Jarolím těsnou výhru nad Katarem
Video se připravuje ...

Naopak hosté udeřili z první nebezpečné situace. Bořil vybojoval rohový kop, který zahrál Hušbauer. Míč propadl ve vápně k Barákovi, který měl čas si míč zpracovat a levačkou poslat k tyči. Vstřelil tak svůj pátý gól v sedmi zápasech za národní tým.

Češi pak převzali kontrolu hry a bez problémů drželi vedení. Zvýšit mohl z přímého kopu Hušbauer, ale zamířil jen do středu branky na připraveného gólmana. Ve 37. minutě byl blízko prvnímu reprezentačnímu gólu Falta, který však svou střelu opřel pouze do břevna.

V závěru poločasu začali Katařané zlobit a dostali se k několika nepříjemným závarům. Aktivitu si přenesli i do druhé půle, kdy už začali výrazně ohrožovat Pavlenku. Český brankář se musel vytáhnout zejména proti hlavičce Muizze Alího, následně ho prověřil i Haidus. A do dobré pozice se dostal také Muhammad, ale pálil jen nad.

Blízko zvýšení náskoku byl v 66. minutě opět Barák, který po Kopicově nahrávce pálil do šibenice, ale brankář Šíb míč vytáhl.

V 70. minutě Katar dokonce vyrovnal, ale gól střídajícího Hasana po centru z přímého kopu sudí pro ofsajd neuznali. Po Hrubého chybě ve středu hřiště běžel sám na Pavlenku Alí, branku však netrefil. Češi už pak pozorně bránili a výhru uhájili.

Česko v obrovském vedru porazilo Katar, debutoval Coufal. Fantastický pocit, radoval se po utkaní
Video se připravuje ...

Stefan Simič si v zápase odbyl reprezentační debut
Stefan Simič si v zápase odbyl reprezentační debut

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud