Michal Koštuřík
23. července 2014 • 15:00

Kouč Slovácka chválí soupeře: Slavia posílila do velké kvality

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve Slovácku jen zírají, jak jejich první soupeř v ligové sezoně roztáčí miliony. V sobotu večer vyzve Habancův tým Slavii a jeho stabilní sestava narazí na totálně obměněnou jedenáctku protivníka. „Rekonstrukce jejich kádru je obrovská,“ říká kouč Svatopluk Habanec na adresu „sešívaných“.



Ačkoliv před kabinou hráčů Slovácka už od začátku týdne visí na tabuli pravděpodobná sestava Slavie, je v ní několik otazníků. Samotný Habanec těžko může vědět, zda protivník nasadí od první minuty posily „last minute“ Vukadinoviče a Baéze. „Slavia každopádně přeměňuje mužstvo do velké kvality, markatně posílila. Přišlo tam devět nových hráčů. Těžko teď odhadnout, jak si to sedne,“ nechá se překvapit.

O podobném tanci milionů může klub z Uherského Hradiště jen snít. Jeho kádr se od jara de facto nezměnil, jen Jakuba Petra nahradil na pozici ofenzivního záložníka Luboš Kalouda z Dukly.

A ten navíc není po zápasovém manku v optimální pohodě, jeho čas teprve přijde. Kdyby záleželo jen na Habancovi, sáhne po pětadvacetiletém Argentinci Aldovi Baézovi z Trenčína, jehož těsně před soutěží ulovila právě Slavia.

„Známe ho velmi dobře,“ podotkl trenér. Lidé ze Slovácka mají díky blízkosti hranic o slovenské lize solidní přehled, záložníkovy schopnosti Habancovi nemohly uniknout. „Je opravdu výborný, v Trenčíně byl nejcennější hráč. A na takové my právě nemáme,“ posteskl si nad ekonomickou náročností transferu.

V sobotu bude Baéze sledovat, jak válí v protějším týmu. A bude si přát, ať mu premiéra v Synot lize nesedne. Pak by se šance Slovácka na úspěch proti posílené Slavii rapidně zvýšily.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud