28. července 2014 • 12:23

Fenina si v Teplicích nechali, odejít musí jiný útočník Salami

Autor: jam, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Příběh útočníka Martina Fenina v Teplicích pokračuje. Už se zdálo, že po jarní části sezony, kdy se do severočeského klubu vrátil, půjde pryč. Jenže v sobotu se trochu překvapivě objevil na teplické soupisce pro zápas v Hradci Králové a nakonec nastoupil na posledních dvacet minut. Z Teplic naopak odchází jiný útočník Eugéne Salami. 



„Bylo moje přání, aby Martin Fenin zůstal v mužstvu. Vím, že to má v Teplicích těžké, ale jsem rád, že mi vedení vyšlo vstříc a udrželi jsme ho,“ řekl teplický trenér Zdeněk Ščasný.

Přitom ještě po skončení uplynulého ročníku tvrdil například teplický ředitel František Hrdlička, že by bylo pro Fenina nejlepší, kdyby odešel do zahraničí.

Martin FeninFoto Dominik Bakeš (Sport)

Jenže se připravoval dál v Teplicích a Ščasného přesvědčil. „Martin Fenin má povolení odejít. Nicméně v přípravě pracoval a vypadal v tréninku tak dobře, že jsem se na poslední chvíli rozhodl, že si ho nechám,“ vysvětlil teplický kouč své rozhodnutí. „Po jeho příchodu se hra zvedla,“ ocenil Ščasný, že výkon jeho týmu v posledních dvaceti minutách proti Hradci oživil.

Když se Ščasný rozmýšlel, bral v potaz i situaci v teplickém útoku. „Přijde nám ještě jeden útočník Kapolongo, který si ještě vyřizuje víza a je typologicky podobný hráč jako Mahmutovič. Nemá evropský pas, tím pádem příliš nepočítám se Salamim. Potřebovali jsme ještě jednoho hráče a Martin vypadal velice dobře,“ uvedl trenér.

Eugéne SalamiFoto Repro ČT Sport

Nigerijský útočník Eugéne Salami končí v Teplicích, protože se po příchodu Ulricha Kapolonga z Konga nevešel do pětičlenné kvóty pro cizince.

"Jednáme s jeho agentem, aby mu našel jiné angažmá. Má nějaké kontakty do Řecka," řekl serveru idnes.cz k Salamiho odchodu ředitel teplického klubu František Hrdlička. "Je to hodný kluk, ale jako útočník musí střílet góly a jako cizinec být lepší než naši hráči. Nesplnil očekávání," dodal.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud