7. listopadu 2014 • 13:55

Nejlepším hráčem v říjnu byl Bořek Dočkal, mezi trenéry uspěl Šilhavý

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Záložník AC Sparta Praha Bořek Dočkal byl vyhlášen Hráčem měsíce října v anketě Ligové fotbalové asociace. Šestadvacetiletý reprezentant dostal za své říjnové výkony od fanoušků 2351 hlasů a v souboji záložníků bezpečně vyhrál před Egon Vůchem z Teplic a jabloneckým Martinem Pospíšilem.



Bořek Dočkal je už šestým zástupcem Sparty, jemuž se povedlo v této anketě zvítězit. Před ním se to povedlo Václavu Kadlecovi, Jakubu Brabcovi, Costovi Nhamoinesuovi, Ladislavu Krejčímu a Josefu Hušbauerovi.

Dočkal se trefil ve všech třech ligových vystoupeních v uplynulém kalendářním měsíci. V duelu v Brně k tomu navíc přidal i jednu asistenci.

„Podobně povedenou sérii jsem už zažil v Norsku, kde jsem byl jednu dobu hodně produktivní v lize i v pohárech. Gólů ve Spartě si vážím o to víc, že byly většinou vítězné a pomohly nám tak ke kýženým bodům,“ poznamenal bývalý hráč Rosenborgu Trondheim, jenž se stal tahounem také v národním týmu. Čeští fanoušci mu aplaudovali za jeho trefy v Turecku a Kazachstánu.

NEJ momenty ze Synot ligy v říjnu: Góly, kiksy i tma
Video se připravuje ...

Trenérem měsíce října se stal Jaroslav Šilhavý, který tak dostal opožděný dárek ke svým pondělním 53. narozeninám. Fanoušci jabloneckému trenérovi poslali 2378 hlasů, tedy přibližně o 200 hlasů více než druhému Pavlu Tobiášovi z Příbrami a třetímu Romanu Kučerovi z Jihlavy.

Šilhavý se vítězem ankety stal až na pátý pokus. Ty předchozí čtyři ve službách konkurenčního Slovanu Liberec totiž neproměnil. „Je to povzbuzení do další práce. Máme před sebou s klubem nějaký cíl, za kterým jdeme. Cením si toho a děkuju všem fanouškům, kteří mi dali hlas. Věřím, že jsem nevyhrál naposledy,“ řekl na slavnostním ceremoniálu, v jehož rámci mu Daniel Hajný z LFA předal tradiční ocenění.

Hráč měsíce října:

1. Bořek Dočkal (Sparta Praha)        2351 hlasů
2. Egon Vůch (FK Teplice)                2245 hlasů
3. Martin Pospíšil (Baumit Jablonec) 2240 hlasů

Trenér měsíce října:

1. Jaroslav Šilhavý (Baumit Jablonec) 2378 hlasů
2. Pavel Tobiáš (1. FK Příbram)         2193 hlasů
3. Roman Kučera (Vysočina Jihlava)   2184 hlasů

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud