23. listopadu 2014 • 18:30

Pilařův pád přinesl penaltu. Letecké dny pokračují, napsal Vácha

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Plzeň = penalta. Tohle spojení se po utkání s Bohemians (2:1) zase bude připomínat. Domácí tým šel do vedení po penaltě Tomáše Hořavy. Pilaře ve vápně fauloval Lukáš Pauschek, rozhodčí nařídil pokutový kop, ze kterého šli domácí do vedení. „Letecké dny Václava Pilaře stále pokračují,“ neodpustil si na Twitteru rýpnutí Lukáš Vácha, sparťanský záložník a Pilařův spoluhráč z národního týmu.



Hráči Bohemians se na trávníku vedoucího týmu ligy prali statečně. Snažili se vysoko napadat, nebezpečně rozehrávali i standardní situace. Osud utkání výrazně ovlivnila situace z 31. minuty utkání, po které šel domácí tým do vedení.

Václava Pilaře poslal ve vápně do úniku Stanislav Tecl. Plzeňský záložník se dostal před Lukáše Pauscheka, který udělal osudovou chybu, když ho chytil za rameno. Pilař neváhal a ochotně spadl k zemi. Sudí Lerch se nerozmýšlel a odpískal penaltu. Hořava proměnil a načal západočeskou cestu za vítězstvím.

Plzeň - Bohemians 1905: Pilařův pád a Hořavova penalta na 1:0
Video se připravuje ...

„Letecké dny Václava Pilaře stále pokračují,“ napsal ironicky na Twitteru Lukáš Vácha. Plzeňský záložník patří k nejčastěji faulovaným hráčům, jeho vytříbená technika dělá obráncům problémy. Vácha však narážel na situace, kdy Pilař "ucítí kontakt" a nasimuluje pád.

"To opravdu napsal? Ať se stará o sebe. Je to pro mě vtipné od takového hráče jako je on,“ zareagoval Pilař na Váchovu poznámku po zápase.  „Sociální sítě nečtu, nezajímá mě to. Ale všiml jsem si určitého vyjádření Lukáše Váchy po zápase na Slovanu Bratislava, ať si udělá každý svůj názor," připomněl plzeňský trenér Miroslav Koubek vzkaz sparťanského záložníka "Výhra na hřišti i v hledišti." VÍCE ZDE>>>

Spoluhráči z reprezentace navenek tvrdí, že mezi nimi žádný problém není. Vácha s Pilařem se ale postrkovali i v posledním vzájemném zápase ve Štruncových sadech, kde Vácha šlápl Pilařovi na záda a ten se po něm ohnal.

Plzeň - Sparta: Strkanice Pilaře s Váchou
Video se připravuje ...

O tom, že by se pískat penalta neměla, ale nebylo sporu, sudí Lerch rozhodl správně. „V reálu mi to nepřišlo přísné. Ale rozhodčí udělal dobře, protože se Pilař dostal před Pauscheka, i když to mohl ustát,“ hodnotil ve studiu České televize bývalý hráč a fotbalový expert Martin Hyský.

Plzeň v lize zahrává delší dobu nejvíc penalt. V 15 podzimních zápasech jich kopala sedm, jedinou neproměnil Vaněk v Boleslavi. Třikrát pálil přesně Daniel Kolář, jednou Horváth, jednou Pilař a naposledy se trefil Hořava.

Plzeňské penalty na podzim v Synot lize

V Příbrami (2:2, Horváth)
s Jabloncem (3:1, Kolář)
s Hradcem (4:0, Pilař)

s Baníkem (2:0, Kolář),
v Brně (3:2, Kolář),
v Boleslavi (3:0, Vaněk nedal),
s Bohemians (2:1, Hořava)

Brankář Bohemians Milan Švenger se zlobí na Václava Pilaře, poté co neustál souboj s obráncem PauschekemFoto Michal Beránek (Sport)

Plzeň - Bohemians: Jindřišek se postaral o zápletku
Video se připravuje ...

Plzeň - Bohemians 1905: Vlastní gól Josefa Jindřiška na 2:0
Video se připravuje ...

Plzeň - Bohemians 1905: Parádní střela Hrošovského
Video se připravuje ...

Plzeň - Bohemians 1905: Povedená patička Jakuba Rady
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud