17. prosince 2014 • 15:40

Plzeň má další velkou posilu: Přichází Baránek z Baníku!

Autor: pj, jp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Viktoria Plzeň ulovila další významnou posilu. Její obrannou řadu vyztuží talentovaný obránce Jan Baránek z ostravského Baníku. Vedení lídra Synot ligy potvrdilo přestup na svém twitterovém účtu, potvrdily se tak informace iSport.cz. Baránek by měl v Plzni podepsat smlouvu na tři a půl roku.



Jednání usnadnila Plzni výstupní klauzule, která byla součástí Baránkovy smlouvy s Baníkem. Konkrétní částka za přestup zůstává utajena, nicméně ostravský klub si uvědomuje, že bez tohoto dodatku by si mohl říct o daleko vyšší sumu.

Společnou řeč našel západočeský klub i se samotným hráčem, který měl údajně o přesun do Plzně velký zájem. "Na Baník nikdy nedám dopustit, v klubu jsem vyrostl a jsem mu vděčný za mnohé. V tuto chvíli jsem se však rozhodl pro angažmá ve Viktorii Plzeň a věřím, že toto řešení bude pro všechny strany správné," uvedl Baránek.

„Honzu jsme pozorovali delší dobu. Jedná se o velmi perspektivního fotbalistu, který však již v dresu Baníku prokázal své nesporné sportovní kvality," uvedl generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

O reprezentanta do 21 let se zajímala také pražská Sparta, ale nakonec si vyhodnotila, že není lepší než stoper Jakub Brabec, který na Letné působí a pravidelně nastupuje v základní sestavě.

Plzeň po podzimní části ligového sezony představila už dvě posily – z Teplic přivedla útočníka Aidina Mahmutoviče a záložníka Egona Vůcha, který však dohraje jaro na severu Čech. Baránek bude třetím do party.

Baník dnes kromě Baránka přišel i o dalšího důležitého člena týmu. O dvě hodiny později oznámil odchod kapitána Jána Greguše, který míří do Jablonce. VÍCE ČTĚTE ZDE>>>

Obránce Jan Baránek po přestupu do Plzně s majitelem klubu Tomášem Paclíkem a generálním manažerem Adolfem ŠádkemFoto fcviktoria.cz

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud