17. prosince 2014 • 17:41

Další odchod z Baníku: Kapitán Ostravy Ján Greguš míří do Jablonce

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle vypadá na pořádný výprodej. Fotbalisty Ostravy opouští po Janu Baránkovi další hráč základní sestavy Ján Greguš. Třiadvacetiletý slovenský záložník, který byl na podzim kapitánem Baníku, přestoupil do Jablonce. Podle jabloneckého webu podepsal defenzivní středopolař smlouvu na tři a půl roku.



Pátý tým ligového podzimu během dneška přišel o dvě opory. Po stoperu reprezentační jednadvacítky Baránkovi, kterého získala Plzeň, už nový kouč Petr Frňka nemůže počítat ani s Gregušem, jenž se po dlouhodobějších námluvách s Jabloncem definitivně stěhuje na sever Čech. Oba přestupy byly zveřejněny. během pouhých dvou hodin.

"Jablonecký klub v čele s Miroslavem Peltou má takové ambice a takový nákupní apetit, že nabídka, se kterou přišli v tomto týdnu, se nedala odmítnout. Samotná částka za přestup včetně dalších navazujících bonusů je na současné podmínky vysoce nadstandardní," řekl na klubovém webu majitel Baníku Petr Šafarčík.

Sparta Praha - Baník Ostrava: Gól Jána Greguše na 0:1
Video se připravuje ...

Greguš má v 23 letech za sebou už 94 zápasů v nejvyšší soutěži, čtyři vstřelené góly, ale i roční angažmá v druholigovém anglickém Boltonu. Je druhou zimní posilou třetího celku ligové tabulky. Jablonec už dříve představil jako novou akvizici jihlavského záložníka Lukáše Masopusta .

"Je to perspektivní a univerzální hráč se skvělými předpoklady. Navíc už něco odehrál i v zahraničí a na svůj věk toho má hodně za sebou. Myslím, že zkvalitní náš střed pole a zároveň charakterově dobře zapadne do naší kabiny," řekl k příchodu Greguše jablonecký kouč Jaroslav Šilhavý .

O PŘESTUPU JANA BARÁNKA DO PLZNĚ ČTĚTE ZDE>>>

Podzim Baníku Ostrava v 90 vteřinách
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud