22. března 2015 • 04:59

Lafatova penalta? Ostuda!!! Do kritiky se pustili Baroš i Luhový

Autor: pta, šf
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeden z nejkontroverznějších momentů ligového jara je tu. Po nafilmovaném pádu Davida Lafaty následovala penalta, z níž Sparta vstřelila v závěru jediný a vítězný gól Teplicím. Byť před tím rozhodčí stejnému hráči regulérní branku upřeli. Celá situace vyvolala lavinu reakcí. Kritika míří na kapitána obhájce titulu i na chybujícího rozhodčího Libora Kovaříka.



Chvílemi měla Sparta až drtivou převahu, sudí ji neuznali regulérní gól z ofsajdu - přesto by sobotní zápas na Letné skončil zřejmě bezbrankovou remízou a tedy i další podstatnou ztrátou v boji o titul.

Nebýt toho, že se David Lafata s rukama nad hlavou skácel v 88. minutě a rozhodčí neukázal na penaltový puntík. Lafata po zápase sice hovořil o tom, že cítil kontakt s bránícím Janem Krobem, opakované záběry však ukázaly, že se k zemi poroučel hodně teatrálně.

Sparta - Teplice: Pád Davida Lafaty a penalta Bořka Dočkala na 1:0
Video se připravuje ...

A nikdo pro jeho chování neměl pochopení. „Já jsem sparťan, ale tohle penalta nebyla. Sparta si zasloužila vyhrát, hrála dobře, ale měla vyhrát jiným gólem,“ napsal na Twitteru bývalý hráč klubu z Letné Jiří Kladrubský , který nyní působí v Českých Budějovicích.

Svůj názor dal najevo jasně také Milan Baroš , který se jinak na Twitteru vyjadřuje velmi vzácně. „Proč se Synot liga hraje? Je to ostuda, co se tady děje!!! Fuj!“ vzkázal kapitán Baníku a někdejší opora reprezentace.

Z největší dálky s přehledem komentoval dění na Letné bývalý liberecký brankář Přemysl Kovář, jenž působí v izraelském Hapoelu Haifa. Gólman připomněl populární rubriku serveru iSport.cz Liga naruby, v níž je někdy všechno tak nějak – jinak. „Liga naruby už dnes? Klobouk až z Izraele,“ napsal na Twitter.

Jak je vidno z jeho dalších slov, rozhodčího Libora Kovaříka by za jeho výkon, jímž Lafatovi nejdřív uškodil neuznanou brankou, a pak pomohl vymyšlenou penaltou, náležitě odměnil. „Tady rozhodčí za tohle chodí rovnou za katr, možná by se to mělo takhle udělat i u nás...“ navrhl.

Bývalí, ale i současní hráči Slovanu, jsou celkově na Twitteru velmi aktivní. Z těch prvních se na Kovaříkovu adresu vyjádřil i další bývalý brankář Ladislav Maier. „Kovařík ze sebe udělal za pět minut trapného člověka.... penalta, červená ...a degradoval tím solidní výkon Sparty... škoda...“

Ostré výrazy padaly při rozboru situace také v pozápasovém studiu České televize s přizvanými experty. „To je nic, vůbec nic. To by byla penalta po každém rohu,“ tvrdil Josef Němec při pohledu na Lafatovo vystoupení.

„Rozhodčí se nakonec stal ostudou tohoto zápasu. Pěkná hra Sparty je zapomenuta,“ vyčítal Milan Luhový selhání v klíčovém momentu arbitrovi Liboru Kovaříkovi. Zarazilo ho, že se podobného chování dopustil právě Lafata. "Nesedí mi to k němu. Takové to ženské zvednutí rukou..."

A ironickou poznámku na internetu napsal i Lukáš Vala alias Strašák, bývalý šéf kotle Slavie. „Kdo neskáče, není Lafata, hop, hop, hop.“

Jasné je , že pouhé tři dny po šlápnutí Milana Petržely z Plzně na slávistu Levana Keniju, má tak česká liga další ostudný moment, o kterém se bude ještě dlouho mluvit.

CELÝ SESTŘIH: Sparta – Teplice 1:0
Video se připravuje ...

Vachoušek dostává od sudího Kovaříka žlutou kartu.
Vachoušek dostává od sudího Kovaříka žlutou kartu.

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud