27. srpna 2015 • 18:40

Luhový: Český fotbal řídí veksláci. A sudí se chovají jako k.rvy

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Další aféra kolem místopředsedy FAČR Romana Berbra, kterou rozpoutal otevřenou zpovědí v deníku Sport bývalý elitní rozhodčí Libor Kovařík, nenechala nikoho ve fotbalovém prostředí chladným. To platí i o Milanu Luhovém, který přirovnal český fotbal k prostředí ze známého filmu Bony a klid.



Český fotbal od 90. let po převratu mi připomíná film Bony a klid, ve kterém jsou hlavními hrdiny veksláci,“ píše Luhový ve svém blogu. „Byly zde i profesionální prostitutky, které vysedávaly na každém baru lepšího hotelu,“ doplňuje bývalý reprezentant.

Obě skupiny byly prachobyčejní kolaboranti, práskači, donašeči, udavači bývalé StB. Toto prostředí mělo pevnou strukturu, tak jako současný český fotbal,“ rozvíjí své přirovnání.

Kdo by ho chtěl zvenčí narušit, dostal by varování od jeho ochránců. Souboje o moc, které vznikaly mezi jednotlivými skupinami veksláků, vyhrála ta skupina, která měla vyšší krytí u StB, přesně jako současný fotbal. Pánové z FIFA by mohli vyprávět,“ upozorňuje na podobnost s Berbrovými metodami nátlaku na ligové rozhodčí.

Luhový také připomněl film Bony a klid, který zachycuje prostředí veksláků v osmdesátých letech. „Postavy prostitutek vysedávajících na hotelových barech by ztvárnili dnešní rozhodčí a fotbaloví funkcionáři,“ píše kriticky.

Nechají se urážet, ponižovat, vydírat, donáší na kolegy a chovají se stejně jako obyčejné ku..y. Obě strany za to dostanou zaplaceno, a když si získají oblibu u šéfů, získají na baru lepší místo a budou pískat více zápasů,“ nebere si servítky.

Luhový nabízí podle něj jediné možné řešení, jak současné pořádky změnit. „Příště by mohla média požádat Nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana a Vrchní státní zástupkyni Lenku Bradáčovou nebo příslušný státní orgán o nahlédnutí do největší korupční kauzy v historii českého fotbalu z roku 2004 a jsem přesvědčen, že by to očistu fotbalu nastartovalo.“

A pokud ani to nepomůže? I na to má Luhový recept. „Jediné řešení je sledovat jiné zahraniční soutěže, kde jsou zápasy atraktivnější, protože o tom nerozhodují veksláci a prostitutky.“

CO ŘEKL ROZHODČÍ LIBOR KOVAŘÍK O BERBROVI? CELÝ ROZHOVOR ČTĚTE ZDE>>>
české sudí neřídí a na zápasy nedeleguje Dagmar Damková , nýbrž její partner Roman Berbr
Berbr má skupinku svých vyvolených, které v případě nutnosti trestá mírně nebo vůbec
Berbr sudí i delegáty zastrašuje, ponižuje
Berbr schválně zdůrazňuje význam Damkové v zahraničí, ona tam však vliv nemá
Berbr vybírá pro soustředění sudích nesmyslně drahé destinace, navíc cena pobytu je podivně vysoká
Berbr organizuje petice, v nichž sudí nuceně podporují či zatracují své kolegy

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud